Новини

Конотопське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України інформує

ImageКонотопське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області інформує про надання матеріального забезпечення, страхових виплат та соціальних послуг:

Конотопське  відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області виконує завдання і функції Фонду в м. Конотоп, Конотопському районі, в м. Кролевець та Кролевецькому районі. Більше 6 тис. страхувальників перебуває на обліку у відділенні. 26,8 тис. застрахованих осіб у разі настання страхового випадку та 359 потерпілих від нещасного випадку на виробництві на професійних захворювань можуть звернутись до відділення  для отримання матзабезпечення, медичних та соціальних послуг.

У 2018 році відділенням  профінансовано на матеріальне забезпечення та соціальні послуги застрахованим особам за рахунок коштів Фонду 16,3 млн. грн. , що складає 146 відсотків до 2017 року. На 5,5 тис.  зросла кількість оплачених днів по тимчасовій непрацездатності  за рахунок коштів Фонду, або на 7 відсотків. Тенденція до зростання показника кількості листків непрацездатності в регіоні та днів до оплати за рахунок коштів Фонду зберігається і за підсумками січня-лютого 2019 року.

З метою зниження рівня захворюваності застрахованих осіб по регіону, на виконання спільного наказу управління виконавчої дирекції Фонду у Сумській області та Управління охорони здоров’я Сумської ОДА від 14.02.2019 № 46-ОД / 117-ОД спеціалісти відділення спрямували свою роботу на посилення контролю за обгрунтованістю видачі та продовження листків непрацездатності. Проведено зустрічі з головними лікарями, завідувачами відділень Конотопської ЦРЛ ім. Ак. Давидова, Конотопської міської лікарні, Кролевецької ЦРЛ, з лікарями Центру первинної медичної сімейної допомоги Конотопської районної ради,  Кролевецького районного центру первинної медико-соціальної допомоги Кролевецької районної ради. Проведені круглі столи з лікарями  Амбулаторій загальної практики сімейної медицини, що проводять свою діяльність на територіях ОТГ. На проведених зустрічах піднімалось питання посилення контролю за обгрунтованістю видачі,  продовження листків непрацездатності та проведення лікування застрахованих осіб в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів.

Для страхувальників були організовані  семінари, де  піднімалось питання роботи комісій із загальнообов’язкового державного соціального страхування, а саме забезпечення належного контролю за виявленням порушень в оформлені листків непрацездатності при призначенні допомоги по тимчасовій непрацездатності, проведення аналізу часто та тривалохворіючих осіб у межах повноважень комісії із соціального страхування, перевірка дотримання  застрахованими особами режиму, визначеного лікарем,  тощо…

Який маємо результат?

 При тому що за січень – лютий 2019 року ріст суми витрат по тимчасовій непрацездатності складає  145 відсотків, ріст кількості днів на 14,6 відсотка, то загалом за І квартал 2019 року  на матеріальне забезпечення по ТВП використано   5,2 млн. грн., що складає 123,6 % до відповідного періоду 2018 року, оплачених днів зменшено на 2 відсотки.

Також відділення проводить роботу і в інших напрямках.

За три місяці поточного року здійснено оплату лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань на суму 91,2 тис. грн. Загалом в 1 кварталі пройшли і розпочали реабілітаційне лікування 11 застрахованих осіб. Нагадаємо, що медична реабілітація призначається пацієнтам після закінчення гострого періоду захворювання і спрямована на відновлення здоров’я працюючих.

Станом на 01.04.2019 Фондом надавалися страхові виплати 393 потерпілим на виробництві та членам їх сімей, із них 54 внутрішньо переміщеним особам з території, що не контролюється українською владою (30 – з Донецької області, 24 – з Луганської області).

У загальній чисельності отримувачів страхових виплат – 359 чол. (91,3 %) це потерпілі від трудового каліцтва та професійного захворювання, 34 чол. (8,7 %). це особи, які отримують страхові виплати по втраті годувальника.

За три місяці поточного року витрачено коштів Фонду на страхові виплати потерпілим на виробництві та членам їх сімей у загальній сумі 2 771,7 тис. грн., що на 21,8 % більше ніж за відповідний період 2018 року. В березні 2019 року проведено перерахунок  страхових виплат відповідно до постанови КМУ від 20.02.2019 №160 «Про перерахування розміру щомісячних страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та особам, які мають право на страхові виплати у разі смерті потерпілого».  Кількість осіб, яким було  проведено перерахунок 393.  Зростання виплат проведено  на суму 41,6 тис. грн. або на 5 відсотків. Нову щомісячну страхову виплату потерпілі, які внутрішньо переміщенні вже отримали в березні 2019 року. Потерпілі від нещасного випадку на виробництві, які постійно отримують виплати в відділенні, виплату в новому розмірі отримають в квітні 2019 року згідно чинного законодавства.

Відділення Фонду   забезпечує потерпілих  на виробництві медико-соціальними послугами, спрямованими на відновлення їх здоров’я. У І кварталі 2019 року на медичну та соціальну реабілітацію потерпілих на виробництві було витрачено майже 153 тис. грн. Проводилось забезпечення потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань лікуванням, лікарськими засобами, виробами медичного призначення,  санаторно-курортним лікуванням, технічними та іншими засобами реабілітації.:

Допомоги і страхові виплати, що фінансуються Фондом соціального страхування України, відділенням надаються застрахованим особам і потерпілим у повному обсязі.

 

                                               Начальник відділення Листопад Г.Б.

 

 

                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перейти до вмісту