Новини

Славетний Конотопський край урочисто зустрів бійців 58-ї окремої мотопіхотної бригади

Image13 квітня 2019 року на Конотопській землі відбулися урочисті заходи з нагоди прибуття на місце дислокації бійців 58-ї окремої мотопіхотної бригади збройних сил України, які тривалий час виконували завдання у зоні проведення операції Об’єднаних сил.

Перед початком урочистостей під супровід військового оркестру бригада пройшла бойовим маршем, починаючи від місця розташування військової частини, до пам’ятника Т.Г.Шевченку у центрі, де захисників живим коридором, з прапорами, квітами та повітряними кульками зустрічали мешканці райцентру.

В урочистому мітингу взяли участь заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Іван Боршош, голова Конотопської районної державної адміністрації Микола Горбенко, заступник голови Конотопської районної ради Ірина Клігунова, перший заступник міського голови Тарас Омельченко, перший заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант В’ячеслав Назаркін, командир 58-ї ОМПБр полковник Михайло Драпатий, духовний наставник бригади отець Павло Кузь, депутати, керівники підприємств, установ, організацій, громадські активісти, учнівська молодь, ЗМІ.

За п’ять років неоголошеної війни 58 ОМПБр втратила 84 побратима. Їх пам’ять та всіх тих, хто протягом багатьох століть боровся за відродження Української соборної і самостійної держави присутні вшанували хвилиною мовчання. На знак шани до підніжжя пам'ятника Тарасу Шевченку було покладено корзини квітів.

Звертаючись до особового складу, представники влади висловили військовослужбовцям щирі вітання і подяку, наголосивши, що не тільки Конотопська земля, а й уся Україна з почуттям безмежної дяки, гордості зустрічає своїх захисників.

За сумлінне виконання службових обов’язків, мужність та героїзм, проявлені під час участі в операції Об’єднаних сил військовослужбовці були нагороджені відзнаками Міністерства оборони України, грамотами та подяками Сумської облдержадміністрації, Конотопської районної ради і районної державної адміністрації, міської ради, спілки ветеранів Афганістану «Саланг».

В цей урочистий день 74 військовослужбовця бригади отримали штатно-посадове житло – сертифікати на нього новоселам були вручені під час урочистого заходу.

 Бригадний командир полковник Михайло Драпатий подякував представникам влади та мешканцям за теплий прийом і відзначив, що для військовослужбовців, більшість яких приїхала з інших куточків України, Конотопський край став уже рідним.  

Після урочистої частини яскравою концертною програмою військових привітали творчі колективи закладів культури.

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту