Новини

В Конотопському районі відбулось засідання Ради регіонального розвитку

Image27 листопада 2018 року в адмінбудинку Конотопської райдержадміністрації під головуванням голови районної ради Анатолія Боярчука і голови райдержадміністрації Миколи Горбенка за участі заступників голови райдержадміністрації, начальників відділів, управлінь РДА, селищного і сільських голів, представників об’єднаних територіальних громад, керівників підприємств, які здійснюють свою діяльність на території району, представників громадськості та ЗМІ відбулось засідання Ради регіонального розвитку Конотопського району.

На засіданні голова районної державної адміністрації Микола Горбенко повідомив, що у 2015 році за ініціативою Президента України Петра Порошенка було створено Раду регіонального розвитку України, з тих пір відбулось вже 7 таких масштабних засідань в Києві, під час яких було обговорено низку питань щодо взаємодії центральної влади та місцевого самоврядування.

Президент України Петро Порошенко під час Ради регіонального розвитку, що відбулась 12 листопада 2018 року в столиці України, доручив представникам регіональної влади розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки. За словами глави держави: «Необхідно подолати спорадичність і певний хаос в реалізації політики розвитку регіонів. Тому ставлю регіональній владі завдання розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки, обговорити їх із суспільством і громадами, і прийняти їх на рівні громад. Кожна територія повинна визначити свої переваги і пріоритети, на основі яких на ваших дорожніх картах і з’являться першочергові об’єкти, які і будуть маркерами розвитку».

На виконання указу Президента, в областях були створені консультативно-дорадчі органи – Ради регіонального розвитку області, у районах відповідно – Ради регіонального розвитку району.

Очільники району акцентували увагу учасників наради про необхідність виконання до кінця 2018 року важливих завдань: своєчасно та якісно виконати всі завдання Президента України, центральної влади, Уряду щодо економічного та соціального розвитку; в повному обсязі забезпечити виконання запланованих надходжень платежів та зборів, які справляються на території району, до бюджетів всіх рівнів, виконати соціальні зобов’язання перед незахищеними верствами населення; використати кошти державного фонду регіонального розвитку, всі субвенції з державного бюджету місцевих бюджетам.

Підкреслено на необхідності забезпечення стабільного проходження опалювального сезону 2018-2019 років, зокрема, в закладах соціальної сфери (лікарнях, дитсадках, школах), з іншого боку – повного розрахунку за спожиті енергоносії.

Також наголошено на своєчасному прийнятті усіх місцевих бюджетів Конотопського району, в тому числі, районного бюджету.

«Важливо, що сьогодні всі разом ми правильно оцінили ті пріоритети, котрі є в нас на часі, та обговорили питання з приводу того, в якому напрямку ми рухаємось, та як розвиватиметься Конотопський район у 2019 – 2021 роках», – зазначив голова районної ради Анатолій Боярчук підводячи підсумки засідання.

Image

Image 

Перейти до вмісту