Новини

В Конотопському районі вшанували пам’ять жертв голодоморів

ImageГолод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

         Він позбавив життя мільйони українських селян. Дані про 7 мільйонів загиблих не можна вважати перебільшенням. Знищено ¼ українського населення.

Голод, що був зумисне підготовлений і спрямований на винищення української нації, не обминув і Конотопщину: у 1932 році в селах району померло 1643 жителі, а в 1933 – 3559 осіб. У голодні роки смертність на Конотопщині збільшилась на 70 %. 

       23 листопада 2018 року в с.Кузьки відбувся районний мітинг-реквієм до Дня пам’яті жертв голодоморів. В заході взяли участь керівництво та працівники районної ради та районної державної адміністрації, сільські голови, представники ЗМІ, громадськість.

        Ведучі заходу ознайомили присутніх із трагічними сторінками тих страшних подій української історії. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять померлих у роки голодоморів, по завершенню мітингу до пам’ятного знаку  покладено колоски пшениці з кетягами калини, запалено свічки пам’яті і скорботи та відправлено панахиду по невинно загиблим жертвам геноциду.       

        У всіх закладах освіти та культури району організовані книжково-ілюстративні виставки та проведено відповідні скорботні заходи.

        У  зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів 24 листопада 2018 року в Конотопському районі приспустять Державний Прапор України, о 16.00 годині відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання на вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу – Голодомору 1932-1933 років, голодоморів 1921-1922, 1946-1947 років в Україні, до якої закликаємо жителів Конотопського району.

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту