Новини

Урочистості до Дня працівників сільського господарства

ImageЩороку у третю неділю листопада в Україні відзначають День працівників сільського господарства.

Напередодні свята, 16 листопада 2018 року, в приміщенні районного будинку культури відбулися урочистості з нагоди вшанування працівників цієї галузі, в яких взяли участь керівництво районної ради, райдержадміністрації, керівники і працівники сільськогосподарських та фермерських господарств, спеціалісти районних служб, ветерани сільськогосподарського виробництва.

Під час урочистої частини голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук дав високу оцінку роботі агропромислового комплексу Конотопського району, праці кожного аграрія.

«Аграрії Конотопщини люблять і добре дбають про землю, яка віддячує їм сторицею. Приємно, що в цій залі люди, які працюють на землі, вирощують хліб, розвивають тваринництво і все роблять для того, щоб сьогодні села жили і розквітали. Аграрний сектор завжди був пріоритетним для Конотопського району!» – зазначив Анатолій Васильович.

З нагоди Дня працівників сільського господарства грамотами Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації, районної ради та  районної державної адміністрації  було відзначено кращих працівників сільського господарства.

В ході заходу гості та учасники свята  прослухали гарний концерт за участю учасників художньої самодіяльності Конотопського району, в якому свої таланти демонстрували діти та аматорські колективи.

 

Інформаційна довідка про основні досягнення аграріїв району

 

Аграрний сектор економіки є базовим у Конотопському районі.

Протягом 10 місяців поточного року спостерігався стабільний розвиток і функціонування всіх галузей сільського господарства, в якому зайнято майже 2 тисячі працівників, а середньомісячна зарплата становить близько 6553 грн.

Підприємствами району інвестовано більше 145 млн. грн., зокрема на придбання нової техніки  – 132 млн. грн., на будівництво сушильних комплексів    13 млн. грн.

За даними відділу агропромислового розвитку Конотопської райдержадміністрації в районі в обробітку перебуває 76,8 тис. га ріллі, а в структурі посівів сільськогосподарських культур переважали економічно привабливі: кукурудза  – 29%, соняшник – 26% соя – 16%, озима пшениця – 16%.

Наразі господарники зібрали 66 тис. т озимої пшениці, більше 200 тис. т кукурудзи, 59 тис. т соняшника, 30 тис. т сої.

У 13 сільськогосподарських підприємствах району утримується: 12690 голів ВРХ, з них корів  – 4672; свиней  – 801 гол., овець  – 743 гол., птиці –  60,8 тис. голів, коней  – 36 голів.

Тваринники Конотопського району з початку року реалізували худоби на м'ясо живою вагою  1431 т.

За 10 місяців 2018 року в районі вироблено молока 24930 т, що на 2430 т більше минулорічного показника, а продуктивність молочного стада зросла на 19%  – надій на корову наразі становить 5872 кг.

Найбільшим власником поголів’я ВРХ та виробником молока в районі є ТОВ «Вітчизна». Тут утримується 40% від всього поголів’я ВРХ та отримано молока найвищої якості більше 54% від загального виробництва.

Лідерами з отримання високих надоїв в молочному скотарстві є ТОВ «Вітчизна»  та ТОВ АФ «Козацька», в яких продуктивність 1 корови перевищує відповідно  8 тис. кг та 7 тис. кг.

Тільки одне господарство Конотопщини займається розвитком птахівництва, зокрема утриманням курей яєчного напряму. У поточному році вже отримано 6,7 млн. шт. яєць.

Плодово-ягідну спеціалізацію мають 3 підприємства: ПСП «Мир», ПСП АФ «Обрій», Сумська ДСС. У 2018 році, за оперативною інформацією, зібрано: яблук – 755 т, суниці – 16,69 т, смородини – 86,2 т  з площі 72 га, 5,84 га та 40,51 га відповідно. 

Image

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту