Новини

Відкриття меморіальної дошки на честь загиблого Героя-випускника Коновала Олега Григоровича

26 вересня 2023 року в Конотопському індустріально-педагогічному фаховому коледжі СумДУ відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки на честь випускника навчального закладу Коновала Олега Григоровича (02 вересня 1982 року народження), який загинув у російсько-український війні 20 березня 2023 року на Луганщині.  Він обрав для себе важкий шлях воїна і гідно його пройшов, виборюючи для нас життя під мирним небом.

До пам’ятного заходу долучилися батько, дружина, донька, сестра, рідні, друзі, керівництво Конотопського району та міста Конотоп, представники Державної прикордонної служби України, педагоги та студенти коледжу. Усі, хто знав Олега, казали: він був сміливим, мужнім, завжди прагнув справедливості.

Почесне право відкрити пам’ятний знак воїну Світла, було надано батьку Григорію Опанасовичу та дружині Жанні Коновал. Серце кожного присутнього розчулили прості та щирі слова згорьованого батька, який пишається незламністю сина, його відданістю присязі народу України.

Директор коледжу Дмитро Косенко висловив щирі співчуття рідним загиблого воїна, звернувшись до студентської молоді, зазначив, що наразі найголовніше наше завдання – зберегти пам’ять про подвиги наших земляків, адже вони віддають своє життя за те, щоб ми жили в незалежній Україні.

Військовий священик, отець Степан, освятив меморіальну дошку, помолився за Україну, за упокій душ загиблих героїв. А також подарував ікону Божої Матері навчальному закладу як оберіг від бід та негараздів.

До рідних зі словами співчуття звернувся полковник Державної прикордонної служби України Володимир Дроздов. Указом Президента України №338 від 19 червня 2023 року “За мужність, самовідданість високий професіоналізм, виявлені в захисті суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі”, Коновал Олег Григорович нагороджений орденом “За мужність ” ІІІ ступені (посмертно). Нагороду отримали дружина та донька загиблого героя.

Присутні вшанували пам’ять Олега Коновала та всіх загиблих синів України хвилиною мовчання, запалили свічку пам’яті й поклали квіти до меморіальної дошки воїну.

Заступник голови Конотопської районної ради Олексій Бойченко від себе та всього депутатського корпусу висловив слова шани та співчуття депутату районної ради Коновалу Григорію Опанасовичу і всім рідним.

Олег майже 20 років прослужив у лавах Державної прикордонної служби України. Тепер йому на жаль назавжди 40…

Коновал Олег став прикладом мужності, справжнього патріотизму для багатьох майбутніх поколінь. Він віддав найдорожче, що є у кожного з нас – власне життя. Життя за свободу, незалежність, за мирне небо України.

Відкриття меморіальної дошки нашому Героєві – це щира данина справжньому патріоту, який самовіддано захищав Україну, боровся за її суверенітет, мир та спокій.

Дякуємо за подвиг і вірність Україні!

Слава Героям України!

Посилання на джерело:

https://kipt.sumdu.edu.ua/uk/studentam/vykhovna-robota-zi-studentamy/item/5070-vidkryttya-memorialnoyi-doshky-zahyblomu-heroyu-olehu-konovalu

Перейти до вмісту