Новини

Команда мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього та гендерно-зумовленого насильства Конотопського району прийняла участь у тренінгу з мінної безпеки та алгоритму дій у випадках хімічного, радіаційного забруднення

З 18 по 20 вересня 2023 року з ініціативи ГО «Інноваційні соціальні рішення» у співпраці з Мобільним рятувальним центром швидкого реагування ДСНС України у м. Київ відбувся триденний тренінг з мінної безпеки, алгоритму дій у випадках хімічного та радіаційного забруднення для команд мобільних бригад соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього та гендерно-зумовленого насильства, в якому прийняли участь представники мобільної бригади Конотопського району.
На тренінгу обговорювались питання мінної безпеки на деокупованих територіях: учасники знайомились з видами уламків боєприпасів при руйнуванні укріплень, споруд; з видами мін, розтяжок та саморобних вибухових пристроїв. Було обговорено вплив сучасної ядерної зброї на людину та принципи визначення зон ураження. Учасники ознайомились з основними правилами захисту цивільного населення у випадках загрози застосування радіаційної, хімічної, біологічної зброї.
Учасники тренінгу з усієї України мали змогу ознайомитись з особливостями надання екстремальної та кризової психологічної допомоги в умовах надзвичайних ситуацій, а також з алгоритмами взаємодії команд мобільних бригад з психологами ДСНС у разі розгортання пункту екстренної психологічної допомоги. Також команди мобільних бригад пройшли теоретичну та практичину підготовку з надання тактичної домедичної допомоги, факт чого було засвідчено іменними сертифікатами.

Перейти до вмісту