Новини

На Сумщині ведеться суворий контроль за дотриманням жителями області умов карантину

ImageПравоохоронні органи мають право здійснювати рейди та перевіряти дотримання вимог Кабміну щодо карантину. Порушників притягатимуть до відповідальності. Про це під час брифінгу щодо попередження поширення коронавірусу на Сумщині наголосив голова облдержадміністрації Роман ГРИЩЕНКО.

Поліція Сумщини забезпечує на території області карантинні заходи та публічний порядок. Наразі працівниками поліції складено 76 протоколів про адміністративні правопорушення, по п'ятьом з них судами вже прийнято рішення про адміністративне стягнення. Загальна сума штрафів за зазначеними рішеннями складає 102 тис. гривень. Решта протоколів перебуває на розгляді у суді. 

Порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених законом «Про захист населення від інфекційних хвороб», тягне за собою накладення штрафу на громадян у сумі від 17 тис. до 34 тис. грн, на посадових осіб – у розмірі від 34 тис. до 170 тис. грн. 

За порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням, якщо це спричинило або завідомо могло спричинити поширення цих захворювань, передбачений штраф від 17 тис. грн. до 51 тис. грн або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, каратимуться позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Правоохоронні органи будуть оперативно реагувати на сигнали від громадян щодо недотримання карантинних обмежень. Жителі області можуть звертатися до Нацполіції і за телефоном «гарячої лінії» регіонального міжвідомчого оперативного штабу щодо протидії поширенню коронавірусу SARS-CoV-2 за телефоном (0542) 607-740.

 

 

Перейти до вмісту