Новини

У Конотопському районі проведено брифінг

Image 2 квітня 2020 року  у Конотопському районі під головуванням голови райдержадміністрації Миколи Горбенка і голови районної ради Анатолія Боярчука відбувся брифінг щодо протидії поширенню коронавірусу SARS-CoV-2 за участі помічника народного депутата України Дениса Ващенка, голови Бочечківської ОТГ Світлани Граченко, керівників медичних установ та ЗМІ.

 Учасники засідання заслухали оперативну інформацію щодо санітарно-епідеміологічного стану на території району та заходи, які вживаються з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Станом на 02.04.2020 в Конотопському районі лабораторно підтверджено 9 випадків захворювань на COVID-19, в т.ч. 2 летальних випадки.

Четверо хворих знаходяться на лікуванні в інфекційному відділенні Конотопської ЦРЛ,  ще троє – на самоізоляції.

С.Козацьке  Бочечківської ОТГ, в якому виявлено сімейні осередки захворювання, знаходиться на карантині. Запроваджено максимальне обмеження пересування громадян як пішки, так і власним автотранспортом всередині с.Козацьке та в’їзд-виїзд за межі населеного пункту (крім медичних, продуктових, соціальних та життєвоважливих сфер). На КПП проводиться санітарний огляд речей, багажу, транспортних засобів, дезинфекція, дистанційне вимірювання температури громадян (водіїв, пасажирів). Під час перевірок проводиться профілактично-роз’яснювальна робота. До порушників карантинного режиму будуть застосовуватися заходи адміністративного впливу.

Продовжується проведення  санітарно-освітньої роботи серед населення з питань профілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19 та доведення до населення відповідних пам`яток, інформаційних матеріалів та рекомендацій населенню максимально обмежити фізичні контакти.

Керівництвом району та очільниками територіальних громад вживаються подальші заходи відповідно до вимог чинного законодавства.

 

Image 

Перейти до вмісту