Новини

Відбулося засідання ТЕБ та НС

Image31 березня 2020 року  у Конотопському районі під головуванням голови райдержадміністрації Миколи Горбенка і голови районної ради Анатолія Боярчука відбулось спільне засідання районної та Бочечківської ТЕБ та НС щодо протидії поширенню коронавірусу SARS-CoV-2 на території с.Козацького.

Учасники засідання заслухали оперативну інформацію щодо санітарно-епідеміологічного стану на території району та заходи, які вживаються з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

За оперативними даними станом на 31.03.2020 року в Конотопському районі лабораторно підтверджено 9 випадків захворювань на COVID-19, а саме з них 8 с.Козацьке, 1 с.Попівка.

Посилити охорону публічної безпеки та порядку шляхом виставлення контрольно-пропускних пунктів на в’їздах та виїздах із с.Козацьке (Бочечківська ОТГ).

Таке рішення прийнято на спільному засіданні районної та Бочечківської ТЕБ та НС у зв’язку з ситуацією, пов’язаною з епідемічним спалахом на території Козацького небезпечної хвороби COVID-19. 

Додаткове посилення на території Бочечківської ОТГ заходів карантину передбачає запровадження максимального обмеження пересування громадян як пішки, так і власним автотранспортом всередині населених пунктів та виїзд-в’їзд до Бочечківської ОТГ (крім медичних, продуктових, соціальних та життєвоважливих сфер).

На блок-постах буде проводитися санітарний огляд речей, багажу, транспортних засобів, дезинфекція, дистанційне вимірювання температури громадян (водіїв, пасажирів).

Надання медичної допомоги пацієнтам з легким перебігом гострих респіраторних захворювань, в т.ч. грипу, здійснюється вдома відповідно до чинних стандартів.

Під час перевірок проводиться профілактично-роз’яснювальна робота. До порушників карантинного режиму будуть застосовуватися заходи адміністративного впливу.

Продовжується проведення  санітарно-освітньої роботи серед населення з питань профілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19 та доведення до населення відповідних пам`яток, інформаційних матеріалів та рекомендацій населенню максимально обмежити фізичні контакти.

Окрему увагу керівники району Микола ГОРБЕНКО та Анатолій БОЯРЧУК звернули на дотриманні громадянами заходів протипожежної безпеки, нехтуванні якими призводить до адміністративної (кримінальної) відповідальності.

Керівництвом району та очільниками територіальних громад вживаються подальші заходи щодо виконання вимог чинного законодавства.

Image

Image 

 

Перейти до вмісту