Новини

Бій під Крутами – героїчна сторінка в історії України

ImageБій під Крутами – це героїчна й водночас трагічна подія. Вона знаменувала початок нової епохи національного пробудження  українців, усвідомлення  права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її.

Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей – найкращих представників українського студентства.

29 січня 2020 року в Конотопському районі з метою вшанування подвигу Героїв Крут та увічнення їх пам’яті, формування у молодого покоління українців почуття національної гідності в закладах загальної середньої освіти у бібліотеках Конотопського району діяли книжково-ілюстративні виставки, виставки-посвяти, присвячені подвигу українських юнаків, що своєю кров’ю окропили святу землю та стали символом національної честі, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.   

Усі заходи розраховані на широке коло користувачів, всіх тих, хто цікавиться історією національно-визвольної боротьби нашого народу.

Адже і сьогодні, в ім'я миру на рідній землі, спокою у домівках та достойного майбутнього дітей, наші захисники України, проявляють справжню жертовність та відданість Батьківщині, власним прикладом звитяги стверджуючи, що український патріотичний дух непоборний та непохитний. Вони – наші Герої!

Наш обов’язок пам’ятати, що жертвуючи власним життям, тогочасні Герої Крут гідно витримали іспит на вірність Україні тоді, а ми, їх нащадки, цей доленосний іспит витримаємо  сьогодні!

Image

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту