Новини

В Конотопському районі відбулись збори лідерів учнівського самоврядування

Image4 – 5 квітня 2019 року в Конотопському районі на базі ДПТНЗ «Конотопський професійний аграрний ліцей» відбулись збори лідерів Сумської обласної ради лідерів учнівського самоврядування професійно-технічних навчальних закладів Центрального і Північного округів, що мали на меті підвищити рівень патріотичного виховання молоді, згуртувати її.

Участь у заході взяли керівництво району, військовий комісар Конотопського ОМВК Роман Радіоненко, директор ДПТНЗ «Конотопський професійний аграрний ліцей» Андрій Водоп’янов, методисти навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області Галина Докторович і Інна Кіхтенко.

Урочисту лінійку традиційно відкрив Державний гімн України та винос Державного прапору України. А потім були теплі привітання і побажання учасникам зборів щодо вдалих виступів та перемог.

Тримаючи слово керівництво району зазначили, що лідери – це надзвичайно активна і талановита молодь, за якою – наше майбутнє, сьогодні, як ніколи, важливо виховувати нові покоління української молоді у волелюбних і патріотичних традиціях.

Після урочистої церемонії лідери працювали за планом зустрічі, що передбачала проведення тренінгу «Я плюс я дорівнює команда», військово-патріотичного квесту «Голос крові», «Ми – українці», в ході яких команди лідерів виконували різні завдання від надання першої медичної допомоги до подолання смуги перешкод, що вимагали від них фізичної витривалості, кмітливості, згуртованої роботи всіх членів команди тощо.

В рамках зборів відбувся форум лідерів з обміном досвідом, в ході якого всі мали змогу висловити свої пропозиції. Також молодь взяла участь в засіданні «круглого столу» на тему «Роль учнівського самоврядування в національно-патріотичному вихованні», в рамках якого лідери обговорювали, які заходи провели під час Шевченківських днів, розповідали про участь в акції «Увіковічнюючи слово Кобзаря», ділились враженнями і дискутували.

Озброївшись садовим інвентарем учасники зібрання висадили на території навчального закладу молоді фруктові деревця. Організатори заходу висловили подяку керівнику Сумської дослідної станції садівництва ІС НААН В’ячеславу Фільову за надання саджанців.

По завершенню змагань відбулась церемонія нагородження переможців, в якій керівництво району побажали юним лідерам впевненого розвитку, успіхів та подальших перемог.

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту