Новини

Майбутнє лісу у твоїх руках

Image4 квітня 2019 року в Конотопському районі в рамках щорічної акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» відбулась посадка нових лісових масивів на території Державного підприємства «Конотопське лісове господарство».

В акції взяли участь заступник голови Конотопської районної ради Ірина Клігунова, голова Конотопської районної державної адміністрації Микола Горбенко, голова Бочечківської ОТГ Світлана Граченко, працівники ДП «Конотопське лісове господарство» на чолі з директором Віталієм Барановим, засоби масової інформації і усі небайдужі, в кого є бажання особисто взяти участь у створенні лісів. Також, до проведення такої корисної справи з ентузіазмом долучилися учні Бочечківського НВК, члени гуртка «Юні лісівники дендрологи».

Директор ДП «Конотопське лісове господарство» Віталій Баранов проінформував присутніх про користь лісу та його роль у екологічній системі, важливість лісових насаджень у житті людей та економіці держави, відзначивши, що нові лісові масиви в держлісгоспі створюються на площах, що вийшли з під рубок головного користування. Посадковим матеріалом підприємство забезпечено повністю.

«Акція «Майбутнє лісу в твоїх руках» проводиться щорічно із залученням громадськості та молоді, – наголосив в ході заходу директор ДП «Конотопське лісове господарство» Віталій Баранов – Вона дає можливість не тільки цікаво і корисно провести час, а й сприяти екологічному вихованню підростаючого покоління, вчить любити і берегти природу, цінувати її багатство і красу».

З захопленням дітвора та дорослі брали учать у посадці саджанців сосон та дубків на площі 1,6 га. , роблячи добру справу в відродженні куточків природи. Гарний настрій не полишив кожного, і думка про те, що через роки на цьому місці зазеленіють величаві дерева.  

По завершенню заходу керівництво району підсумували: «Кожне нове дерево – це великий плюс для екології і для здоров’я людей. Важливо не тільки посадити велику кількість дерев і потім обов’язково доглянути їх. Важливо ще й залучити до цього якомога більше людей. Особиста участь в акції кожного громадянина стане вагомим внеском у справу примноження лісового багатства держави, збільшення площі лісів. Дерева, якими ми разом прикрашаємо землю України цієї весни, впродовж десятиліть будуть захищати та поліпшувати довкілля для наших нащадків». 

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту