Новини

В Конотопського районі зариблюють водойми загального користування

Image5 листопада 2018 року в Конотопському районі відбулось наймасштабніше за останні роки зариблення річок Сейм та Куколка.

За ініціативи та сприяння народного депутата України Ігоря Молотка, підтримки голови Конотопської районної ради Анатолія Боярчука, голови Конотопської райдержадміністрації Миколи Горбенка в рамках загальнодержавної програми відтворення водних біоресурсів у річку Сейм в районі Озарицького моста та у річку Куколка в центрі села Вирівка було запущено понад 50 тис. мальків товстолоба, коропа та білого амура.

До акції зариблення долучились депутати обласної, районної і міської рад, сільські мешканці, ЗМІ. Увесь процес зариблення контролювали громадські активісти. Кажуть, кожен етап цього процесу не оминули увагою.  

– Дуже радий, що цьогоріч мою ініціативу щодо зариблення річок півночі Сумщини було підтримано, адже зазвичай перевага надається великим водним артеріям нашої держави.

Зариблення річок рослиноїдними видами риб буде сприяти проведенню біологічної меліорації (зменшенню об’ємів водоростей), підвищенню рибопродуктивності внутрішніх водойм та поліпшенню умов для їх рекреаційного використання. Впевнений, що ця програма буде діяти в наступні роки, в нас вже є хороші напрацювання, щоб її надалі реалізовувати на теренах України, – відмітив нардеп Ігор Молоток.

Зокрема, річку Шостка (в районі Галенківського озера), річку Десна (в районі Пирогівського моста), річку Сейм (у районі села Озаричі), річку Куколка (с. Вирівка) зариблено 100 тис. мальками товстолоба, білого амура та коропа. Загальна вага риби, яка «пропишеться» на постійне місце проживання у наших річках — близько 2,5 тон.

Жителі територіальних громад висловили подяку народному депутату України Ігорю Молотку, керівникам району і усім учасникам робіт пов’язаних з відтворенням та вселенням водних біоресурсів до водних об’єктів за покращення екологічної ситуації за рахунок зариблення та небайдуже ставлення до рибних запасів Конотопського району.

Image

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту