Новини

Конотопський район відзначив 75-у річницю вигнання нацистів

Image75 років тому, вересневими днями, Конотопський район був звільнений від нацистських окупантів, але й сьогодні ми із щирою вдячністю згадуємо подвиг захисників та визволителів рідного краю.

Для кожного з нас вони є взірцем відданості, мужності і любові до рідної землі.

З нагоди Дня визволення населених пунктів Конотопського району від нацистських загарбників на території селищної і сільських рад проводяться мітинги пам’яті.

6 вересня 2018 року в Конотопському районі у с. Таранському відбулися урочистості, приурочені до 75-ої річниці вигнання нацистів з Конотопщини.

У заході взяли участь представники Конотопської районної державної адміністрації, Конотопської районної ради, депутати, учні та педагоги навчальних закладів району, жителі Вирівської сільської ради, свідомі громадяни.

Основною квінтесенцією заходу було проведення паралелей між Другою світовою війною та подіями на Сході України, репрезентантами яких були образи солдат та дітей. До присутніх звернулися керівництво району, які вдячними словами згадали подвиги солдатів і офіцерів та побажали якомога швидшого настання миру в Україні.

Присутні хвилиною мовчання вшанували памʼять оборонців Конотопщини та поклали квіти до могил загиблих захисників.

Продовжилися урочистості біля памʼятного знака бійцям та командирам  5-ої повітряно-десантної бригади на місці, де у вересні 1941 року солдати зазначеного військового підрозділу стримували наступ нацистів на підступах до м. Конотоп.

Звертаючись до присутніх, керівництво району наголосили на важливості збереження історичної памʼяті молодим поколінням, відзначивши грамотами членів волонтерського загону «Памʼять» Державного професійно-технічного навчального закладу «Конотопський професійний аграрний ліцей». Саме членам волонтерського загону «Памʼять» було надано право покласти квіти до могил загиблих воїнів 5-ої повітряно-десантної бригади, які знаходяться на території с. Таранського.

Заходи продовжилися військово-патріотичним квестом «Памʼять про подвиг у серці живе!». 

Image

Image

Image                   

Перейти до вмісту