Новини

Інформація управління статистики у Конотопському районі

ImageСтан ринку праці у Сумській області

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє:

Ø  Упродовж січня–квітня 2018р. статус безробітного у центрах зайнятості області отримали 9033 особи. За цей період за сприяння Держслужби зайнятості працевлаштовано 4853 особи, а найбільше – у м.Суми, Конотопському та Шосткинському районах. Крім того, 4229 осіб проходили профнавчання, брали участь у громадських роботах та роботах тимчасового характеру.

 Ø  На кінець квітня поточного року на обліку залишалася 14,1 тис.
безробітних осіб, водночас, у базі вакансій налічувалося 2,2 тис. вільних робочих місць. Кожна четверта вакансія передбачалася для робітників
з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного обладнання та машин, кожна п’ята – для кваліфікованих робітників
з інструментом, кожна дев’ята – для професіоналів, або для працівників сфери торгівлі та послуг, або для найпростіших професій.

 Ø  Середній розмір допомоги по безробіттю у квітні 2018р. становив
2240 грн проти 1757
грн торік.

Стан галузі тваринництва у Сумській області

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє:
у січні–квітні 2018р. на Сумщині вироблено 23,2 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), 120,4 тис.т молока та 115,6 млн.шт яєць. Середній надій молока у порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшився на 60 кг і становив 1709 кг.

По виробництву м’яса найкраще спрацювали підприємства Недригайлівського та Ямпільського районів; по виробництву молока – Шосткинського району.

 Чисельність поголів’я худоби та птиці на 1 травня 2018р. становила
156,1 тис.голів великої рогатої худоби (у т.ч. корів – 78,8 тис.голів), свиней –
117,7 тис.голів, овець та кіз – 48,2 тис.голів,
птиці – 4678,3 тис.голів.

 

Виробництво валової продукції сільського господарства у Сумській області

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє:
у січні–квітні 2018р. обсяг виробництва валової продукції сільського господарства в усіх категоріях господарств (розрахунково у постійних цінах 2010р.) становив 647,6 млн.грн (це 3,1% загальноукраїнського обсягу).

 Обсяг виробництва сільгосппродукції по Сумській області у розрахунку на одну особу населення склав 589 грн (по Україні – 493 грн).

 

 

ЦІНОВА СИТУАЦІЯ НА СПОЖИВЧОМУ РИНКУ

СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ У КВІТНІ 2018 РОКУ

 У квітні 2018 року індекс споживчих цін по області становив 100,7%, по Україні – 100,8%.

Слід відмітити, що на споживчому ринку області у квітні п.р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищилися на 1,2%. Серед продуктів харчування найбільше – на 4,3% – подорожчали овочі. На 3,3%–0,8% зросли ціни на м'ясо та м’ясопродукти, пшоно, сало, хліб, рибу та продукти з риби, сир і м’який сир (творог), борошно пшеничне. Разом з тим, знизилися ціни на крупи гречані на 6,4%, масло – на 1,6%, цукор – на 1,5%, молоко – на 1,1%, яйця – на 0,8%.

Алкогольні напої та тютюнові вироби в цілому подорожчали на 2,2%,
у т.ч. тютюнові вироби – на 3,1%, алкогольні напої – на
1,1%.

На споживчому ринку непродовольчих товарів та послуг у квітні
2018 року відбулося зростання вартості туристичних послуг,
також  збільшилися ціни (тарифи) на послуги готелів, мобільного зв’язку, дорожчими стали одяг і взуття.

Разом з тим, дещо знизилися ціни на паливо та мастила.

Демографічна ситуація в Сумській області

у січні–березні 2018 року

 Головне управління статистики у Сумській області повідомляє: чисельність наявного населення Сумської області, за оцінкою, станом на
1 квітня 2018р. становила 1091,
3 тис. осіб, з них у міських поселеннях – 69%, у сільській місцевості – 31%.

 Упродовж січня–березня 2018р. чисельність населення області зменшилась на 2999 осіб.

 В Сумській області у січні–березні 2018р. народилось 1839 дітей, що на 228 немовлят менше у порівнянні з відповідним періодом минулого року; кількість померлих складала 4720 осіб, що на 11 осіб більше ніж у
січні–березні 2017р.

 Природне скорочення населення області у січні–березні 2018р. становило 2881 особу.

 

 

 

 

 

 

Перейти до вмісту