Новини

В Конотопському районі побувала місія ОБСЄ

Image23 травня 2018 року з метою моніторингу суспільно-політичної ситуації та впливу збройного конфлікту в Україні на соціально-економічний розвиток Сумщини, Конотопський район відвідала Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні.

В адмінбудинку Конотопської районної державної адміністрації відбулась зустріч голови районної ради Анатолія Боярчука, голови районної державної адміністрації Миколи Горбенка зі спостерігачем місії Агнешкою Жигас.

Представник ОБСЄ цікавилася питаннями життєдіяльності громад, динамікою реалізації реформи місцевого самоврядування та ставленням населення до питань децентралізації, дотриманням соціальних гарантій учасників АТО і членів їхніх сімей та внутрішньо переміщених осіб, соціальним забезпеченням працівників медичної сфери та іншими.   

Керівники району поінформували візитера про супільно-політичну ситуацію і інвестиційний клімат у районі, розповіли про злагоджену і конструктивну роботу депутатського корпусу районної ради та взаємодію з райдержадміністрацією,  селищною і сільськими радами.   

В ході зустрічі представник місії ознайомила керівників району з напрямками роботи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, зазначивши, що (СММУ) складається з цивільних неозброєних спостерігачів ОБСЄ, яка проводить моніторинг та звітує про ситуацію з дотримання прав людини та гуманітарну ситуацію, як у зоні конфлікту на Донбасі так і по всій Україні. Місія збирає інформацію, звітує про ситуацію із безпекою та встановлення фактів про конкретні події на місцях.

 Зустріч пройшла в конструктивному руслі, гостя отримала вичерпну інформацію про Конотопський район, особливо щодо децентралізації, перспектив утворення об`єднаних громад, а також перших кроків уже створених Дубов’язівської і Бочечківської об’єднаних територіальних громад.

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту