Новини

Із вдячністю за Перемогу

ImageТрадиційно, напередодні Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, представники районної влади, депутати районної та обласної рад  відвідують ветеранів, сімї ветеранів, вдів, інвалідів тієї далекої війни. І цей рік не став виключенням, адже безпосередніх учасників бойових дій у нашому районі залишилося 14 чоловік.

            Особисто завітали у домівки ветеранів керівники району – голова районної ради Анатолій Боярчук та голова РДА Микола Горбенко, заступник голови районної ради Ірина Клігунова, заступники голови РДА Андрій Сахно та Тетяна Шерудило, депутат районної ради, голова районної організації БПП «Солідарність» Микола Клінушин. Посадовці привітали ветеранів війни з наступаючим Днем Перемоги, вручили продуктові набори від районної ради та районної державної адміністрації, передали вітання та подарункові набори від народних депутатів України Андрія Деркача та Ігоря Молотка, депутата обласної ради Івана Романюка на їх виборчих округах, побажали міцного здоров’я, подякували за те, що пройшовши крізь спалахи вогняних років, зуміли зберегти чистоту душі та помислів. Сивочолі ветерани, в свою чергу, ділилися спогадами про воєнні роки та щиро дякували за увагу.

– Не так уже й багато лишилося в живих свідків визвольної весни. Та й самих учасників бойових дій дедалі меншає…Безумовно, що ці люди, на долю яких випали страшні роки великого горя, постійно заслуговують на повагу і шану, поки є час, ми повинні цінувати кожну нагоду, що отримуємо для спілкування з нашими ветеранами, нашими наставниками та взірцями мужності і героїзму для сучасників, – зазначив Анатолій Боярчук.

– Я дивуюсь внутрішньому позитиву наших ветеранів, вони вже в дуже поважному віці, однак попри все були у гарному настрої і візиту були раді. Розповідали про своє здоров’я, домашні справи і щиро дякували за привітання та подарунки, – розповів Микола Горбенко.

            Особливе враження викликало спілкування з  ветеранами, вони продовжують займатись улюбленими справами, але постійно потребують щоденної уваги та піклування. Вирішувати повсякденні проблеми, з якими зіштовхуються ці люди, допомагають соціальні працівники територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району. Також у районі затверджена «Програма підтримки районної організації ветеранів війни та праці на 2017-2019 роки», яка дозволяє розв’язувати конкретні проблеми ветеранів, проводити заходи щодо їх вшанування з нагоди державних свят, а діяльність районної ради, районних волонтерських груп «Пенсіонер-пенсіонеру» сприяє вирішенню соціально-побутових проблем ветеранів. Не залишає поза увагою героїв війни й молоде покоління.

             Низький уклін та вдячність всім ветеранам за Велику Перемогу, довгих років життя їм у доброму здоров’ї.

Image 

Image 

Image 

Перейти до вмісту