Новини

Юстиція інформує

Image7 ДІТЕЙ СУМЩИНИ ЇДУТЬ ЗА КОРДОН БЕЗ ЗГОДИ ОДНОГО З БАТЬКІВ

Лише два місяці минуло з моменту, як ініційовані Міністерством юстиції зміни до Правил перетинання державного кордону  громадянами України набули чинності, проте для декого різниця вже відчутна.

Нагадуємо, що фізична особа, яка не досягла шістнадцяти років, має право на виїзд за межі України лише за згодою батьків (усиновлювачів), піклувальників та в їхньому супроводі або в супроводі осіб, які уповноважені ними, крім випадків, передбачених законом.

            Відтепер дитині дозволено тимчасовий виїзд за кордон без згоди того з батьків, який злісно ухиляється від сплати аліментів понад 6 місяців.

На Сумщині завдяки новому засобу впливу на батьків-аліментників вже 7  дітей отримали змогу поїхати за кордон в супроводі одного з батьків без нотаріально посвідченої згоди другого.

Важливо пам’ятати, що в такій ситуації замість дозволу у пункті пропуску потрібно надати довідку про наявність заборгованості зі сплати аліментів, яку видає орган державної виконавчої служби.

 

#ЧужихДітейНеБуває #MinJust4U #ЯМП! #ЯМАЮПРАВО! #СКАЗАНО_ЗРОБЛЕНО

 

НА СУМЩИНІ «ЗАРПЛАТНЕ» ПИТАННЯ НА ПОСТІЙНОМУ КОНТРОЛІ

 Напередодні фахівці юстиції Сумщини стали учасниками засідання комісії з питань забезпечення погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, реалізації державної політики щодо легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Сумської міської ради.

Говорили про причини утворення заборгованостей та шляхи їх ліквідації. Також, державні виконавці обласної юстиції довели до відома Комісії, що до боржників, які мають заборгованість зі сплати внесків до бюджету Пенсійного Фонду України, вжито вичерпних заходів щодо недопущення реалізації останніми майна, накладено арешти на рухоме й нерухоме майно та рахунки.

Саме такий формат заходу дає можливість представникам влади обмінюватись досвідом та знаходити дієві механізми виконання своєї роботи кожному органу.

Нагадуємо, що на Сумщині діє регіональний штаб з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами. За час роботи штабу стягнуто майже 700 тисяч гривень.

 

#МінЮст #MinJust4U #ЯМП#ЯМАЮПРАВО#СКАЗАНО_ЗРОБЛЕНО #ПЕРЕМОГА

 

 

РЕЗУЛЬТАТ СУСПІЛЬНО-КОРИСНИХ РОБІТ – ПЕРЕРАХОВАНІ ДІТЯМ АЛІМЕНТИ

Юстиція Сумщини продовжує працювати над виконанням закону #ЧужихДітейНеБуває, водночас інформуючи громадськість про конкретні результати.

Одним із дієвих інструментів примусу щодо боржників по аліментах стали суспільно-корисні роботи, призначені судом за поданням державних виконавців. Так, у Великописарівському районі троє дітей вже отримали належні більше  4тисяч гривень аліментів, які батьки заробили на суспільно-корисних роботах у сільських радах.

Загалом же на користь дітей органами юстиції Сумщини спочатку 2018 року стягнуто більше 35 мільйонів гривень аліментів.

#ЧужихДітейНеБуває #MinJust4U #ЯМП! #ЯМАЮПРАВО! #СКАЗАНО_ЗРОБЛЕНО

 

 

ДИТЯЧІ МРІЇ МАЮТЬ ЗБУВАТИСЬ

 

Серія спроб нелегально виїхати за межі України закінчилась ганебним фіаско для жителя Охтирщини, що заборгував своєму синові понад 85 тисяч гривень.

            Чоловік намагався перетнути кордон літаком, потягом, потім – автобусом, проте обмежувальна постанова державних виконавців і пильність прикордонників зробили свою справу – горе-батька залишили в Україні.

            Разом з тим, відсутність матеріальної підтримки з боку колишнього чоловіка довгий час заважала мамі Данііла втілити в життя заповітну мрію сина – придбати баян і подарувати йому можливість продовжити навчатись справі, якою той щиро захоплюється. Так фахівці юстиції Сумщини допомогли втілити дитячу мрію і провчили безвідповідального батька, стягнувши всю заборгованість в повному обсязі.

            Чужих дітей не буває!        

 

 #ЧужихДітейНеБуває #MinJust4U #ЯМП! #ЯМАЮПРАВО! #СКАЗАНО_ЗРОБЛЕНО

 

 

 

Перейти до вмісту