Звіт про виконання

за 1 півріччя 2015 року

 

 

Звіт

про виконання плану роботи районної ради за 1 півріччя 2015 року,

затвердженого рішенням районної ради від 24.12.2014

У 1 півріччі 2015 року робота районної ради проводилася у відповідності до чинного законодавства та рішення  районної  ради  від  24.12.2014 “Про план роботи районної ради на 1 півріччя 2015 року”.

            За І півріччя на сесії районної ради розглянуто 83 питання, із них 77 питань запропонованих постійними комісіями районної ради, відділами, управліннями райдержадміністрації. Всі питання розглянуті постійними комісіями і президією районної ради, окрім звіту голови райдержадміністрації, в зв’язку з його звільненням.

Постійною комісією районної ради з питань планування, бюджету, фінансів та питань реалізації державної регуляторної політики за звітний період підготовлено та  проведено 6 засідань комісії, де розглянуто 21 питання.

Всі питання підготовлені у тісній співпраці з відділами і управліннями райдержадміністрації. З усіх розглянутих питань постійною комісією та по відповідних питаннях районною радою прийняті відповідні рішення.

В першому півріччі 2015 року постійною комісією районної ради з питань агропромислового комплексу, розвитку суб’єктів малого підприємництва, торгівлі та побуту проведено 3 засідання, на яких розглянуто 4 питання, які передбачені планом роботи та в межах повноважень, визначених чинним законодавством.

Депутатами була погоджена Програма по виявленню, локалізації та ліквідації амброзії полинолистої в Конотопському районі на 2015 – 2020 роки.

В порядку контролю була заслухана Програма розвитку сільських територій Конотопського району на період до 2020 року.

25 травня на засіданні комісії обговорили питання благоустрою населених пунктів району. В квітні-травні в районі проводилась Всеукраїнська щорічна весняна акція „За чисте довкілля”.

З усіх розглянутих питань постійною комісією прийняті відповідні рішення.

Постійною комісією з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров`я та соціального захисту в 1 півріччі 2015 року проведено 6 засідань, де розглянуто 46 питань. 

За звітний період в порядку контролю були заслухані 8 раніше прийнятих рішень. Депутати підтримали пропозицію присвоєння імен загиблих воїнів: Віталія Парфененка та Анатолія Шульги відповідно Шаповалівському НВК та Соснівському НВК.

            А також були розглянуті та винесені на розгляд сесії ряд важливих програм, що стосуються освітянсько-культурної та медико-соціальної сфери життя району.

В першому півріччі 2015 року постійною комісією мандатною, з питань  регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, охорони громадського порядку, захисту прав і законних інтересів громадян та контролю за приватизацією комунальної власності  проведено 3 засідання.

На засіданнях постійної комісії розглянуті  заплановані  питання:

– хід   виконання  рішення  районної  ради від 27.09.2013 „Про районну  комплексну  програму   «Правопорядок»   на 2013-2015 роки”;

             – хід  виконання  рішення  районної  ради від 07.08.2013 „Про  районну   програму  запобігання  і  протидії   корупції   на 2013-2015 роки”;

             – хід  виконання рішення районної ради від 13.12.2013 „Про перейменування назви  населеного  пункту  Соснівської  сільської  ради”.

Крім цього депутати районної ради погодили кандидатуру на посаду начальника комунального підприємства «Проектно-виробниче архітектурно-планувальне бюро Конотопської районної ради» та погодили звільнення з посади завідувача комунальної установи  «Районний методичний кабінет Конотопської районної ради». З усіх питань прийняті відповідні рішення. 

Постійна комісія з питань землекористування, архітектури, екології, будівництва, транспорту та зв’язку проводила свою роботу відповідно до плану роботи районної ради,  затвердженого на 1 півріччя 2015 року.

Проведено 5 засідання постійної комісії. В порядку контролю депутати заслухали хід виконання раніше  прийнятих рішень   районної ради:

від  30.03.2011 «Про  районну  програму реформування  та  розвитку  житлово-комунального  господарства  на 2010 – 2014 роки»;

– від 28.12.2007 «Про  програму  використання  та  охорони  земель  на  2008-2015 роки». 

В межах повноважень постійної комісії розглянуто та погоджено на затвердження технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних  ділянок, які  надані в оренду як окремим  фізичним  особам, так і для подальшої  передачі їх в оренду шляхом проведення земельного аукціону земельних  ділянок,  які  знаходяться  за  межами  населених  пунктів (всього  – 6). Також,  погоджено надання  дозволу на  розроблення  проекту  землеустрою щодо  встановлення (зміни) меж  адміністративно-територіальних  утворень.

З усіх питань прийняті відповідні рішення. 

 

 

Відповідно до затвердженого плану, з метою ознайомлення з законами України та іншими нормативно-правовими актами для підвищення теоретичного рівня знань депутатів, селищного та сільських голів, посадових осіб місцевого самоврядування в районній раді продовжує функціонувати «Районний університет правових знань».

У звітному періоді під час навчання депутатів районної ради, селищного та сільських голів, секретарів рад району були вивчені такі питання:

21 січня 2015 року 

– Організація та проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру в 2015 році;

– Захист прав споживачів;

– Порядок нарахування податку на нерухомість в 2015 році, встановлення ставки та порядок сплати цього податку, відповідно до Податкового Кодексу України;

– Проведення робіт із землеустрою на території Конотопського району.

27 лютого 2015 року

– Укладення господарських договорів;

– Захист своїх прав.

29 квітня 2015 року

– Трудові спори та порядок їх вирішення;

– Нове в законодавстві.

У травні-червні неодноразово детально обговорювався Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», а також питання формування спроможних територіальних громад та проект територіально-адміністративної реформи в Україні.

 

 

Заступник голови районної ради                                          В.М.Малігон

Перейти до вмісту