Новини

Віншуємо суницю – першу ягоду-царицю

Image13 червня 2015 року в селі Малий Самбір Конотопського району на базі Сумської дослідної станції садівництва ІС УААН,  відбулося районне свято –  суничний фестиваль „Віншуємо суницю – першу ягоду-царицю”.

             Фестиваль суниці став візитною карткою Конотопщини та Сумської дослідної станції садівництва. З року в рік вже стало доброю традицією на початку літа проводити цей чудовий фестиваль.

             Суницю люблять скрізь. Першій ягідці – суниці – радіють як дітвора, так і дорослі, бо вона – джерело вітамінів і першою відкриває ягідний сезон літа.   

             В святі взяли участь керівники району, сільські голови, громадськість, діти.

Для найменших гостей фестивалю працювали батути, атракціони, дитячі ігрові майданчики, кожен з них мав можливість здійснити подорож у казковому потязі. Поринути в атмосферу української народності можна було в історико-етнографічному музеї.

Гості свята мали можливість поласувати суницями, варениками, тістечками та придбати запашну ягоду з Малосамбірських ланів.

             Голова районної ради Анатолій Боярчук висловив вдячність всім працівникам станції садівництва, які доглядають та вирощують ці чудові ягоди. Побажав щедрих врожаїв та подякував керівнику Сумської дослідної станції садівництва В’ячеславу Фільову  за організацію свята.

             Свято продовжилося чудовою концертною програмою.

Image 

Image 

Image 

Image 

Image 

Image 

Image 

Image 

Перейти до вмісту