Новини

Відбулося засідання круглого столу

Image10 червня 2015 року за участі заступника голови Сумської обласної ради Віри Лаврик, голови Конотопської районної ради Анатолія Боярчука, а також голів районних відділень Всеукраїнської асоціації сільських, селищних рад відбулося засідання круглого столу.

Зустріч проведено у місті Суми, в залі засідань Сумської обласної ради.

У рамках засідання учасники активно обговорювали питання реформи самоврядування та територіальної організації влади в Україні. 

Усі розуміють, що сам процес об’єднання територіальних громад – складний і потребує детального роз’яснення. Робити це, на думку заступника голови Сумської обласної ради Віри Лаврик, треба доступними методами, терпляче, переконливо, наочно. Як поінформувала Віра Іванівна депутати обласної ради уже отримали доручення зустрітися зі своїми виборцями на місцях, пояснити людям суть реформи децентралізації, а в чомусь, можливо. і переконати.

Щоправда, як наголошували виступаючі на засіданні, не всі, в тому числі й народні обранці, навіть сільські голови, розуміють перспективи об’єднання громад, а відтак їм самим непросто говорити з людьми.

– Зрозуміло, що не сприяла успішному поступу реформи, – сказала очільник депутатського корпусу області, – її поспішність, відсутність економічного обґрунтування. Певно, саме з цих та деяких інших причин проект перспективного плану формування об’єднаних дієздатних громад не прийняли не лише сумські депутати, а й в Дніпропетровську, Чернігові, Запоріжжі. І хоча процес реформування, як бачимо, затягується, його все одно треба продовжувати.

Під час бурхливого, емоційного обговорення керівники органів місцевого самоврядування висловлювали різні думки, часом полярні, вносили свої зауваження і пропозиції. Вони й лягли в основу звернення до керівництва країни, одним з пунктів якого запропоновано внести зміни до чинного законодавства, щоб, приміром, на основі добровільності громадяни мали можливість на свій розсуд об’єднуватися, не обмежуватися межами району чи області.

Словом, робота над реформою в області триває…

Image 

Image 

 

 

Перейти до вмісту