Новини

Делегація Мінагрополітики відвідала підприємства Конотопщини

Image9 червня 2015 року делегація Міністерства аграрної політики та продовольства України у складі директора Департаменту продовольства Дмитра Шульмейстера, та директора Департаменту тваринництва Миколи Кваши відвідала підприємства Конотопщини. Під час візиту їх супроводжували директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА Олександр Непочатов, його заступник Петро Турчин, представники ЗМІ.

 

 

Метою візиту делегації стала оцінка ситуації в агропромисловому комплексі та обговорення проблемних питань життєдіяльності Конотопського району.

Під час ділової зустрічі голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук ознайомив гостей з особливостями економіки району, розповів про організаційно-правову, матеріальну і фінансову основу місцевого самоврядування.

Разом із керівництвом Конотопського району представники делегації ознайомились з роботою ТОВ «Агрофірма «Козацька», ДП "Конотопське лісове господарство", МТФ та СТФ ТОВ «Вітчизна», ДПТНЗ «Конотопський професійний аграрний ліцей», побували на ДП «Попівський експериментальний завод» та  Сумській дослідній станції садівництва.        

Так, зокрема, було оглянуто зерносушильний комплекс ТОВ «Агрофірма «Козацька», що ефективно працює на альтернативному виді палива – дерев’яній щепі.                      

Перебуваючи на ДП «Конотопське лісове господарство" представники Уряду  були приємно вражені роботою даного підприємства. Серед основних завдань, що потребують першочергового вирішення було озвучено будівництво водорегулюючої дамби через річку Сейм, що дозволить підтримувати водний режим пойми річки Сейм від Путивля до Конотопа, зберегти торфяні болота Конотопщини від вигорання, тим самим підвищиться пожаробезпечність лісів, підвищиться продуктивність лугів, відновиться водний баланс регіону, припиниться висихання лісів.                     

В ТОВ «Вітчизна» гості особисто ознайомились з роботою одного із провідних господарств Cумщини, яке займається вирощуванням зернових та зернобобових культур, має елеваторні потужності, активно розвиває молочне скотарство, загалом – працює на європейському рівні і готова до виходу зі своєю продукцією на світовий ринок; оглянули нові елементи інтенсивних, ресурсозберігаючих економічно-безпечних технологій виробництва фруктів, ягід та саджанці плодових, ягідних, декоративних та рідкісних культур Сумської дослідної станції садівництва, що у Малому Самборі.                                  

Обговорювались і проблемні питання, пов’язані з недостатнім фінансуванням та застарілою матеріально-технічною базою «Конотопського професійного аграрного ліцею», що  готує трактористів, слюсарів, водіїв, мова йшла також про допомогу у вирішенні нагальних питань «Попівського експериментального заводу».

Як відзначив голова районної ради Анатолій Боярчук на завершення зустрічі, тільки мовою конструктивного діалогу між державною владою та представниками підприємств і громадських організацій можна вирішити хвилюючі питання.

 

 Image

Image

Image

Image

 Image

Image

 Image

Image

Image

 Image

 

 

 

 

 

 

Перейти до вмісту