Новини

Конотопська ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області інформує

ImageМайже 284 мільйони гривень надійшло від платників ЄСВ Конотопського району

За словами начальника Конотопської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області Олени Дерев’янко з початку року, станом на 08.09.2014 р., від платників Конотопського району надійшло 283 мільйони 672 тисячі гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Взагалі, за весь період адміністрування ЄСВ органами Міністерства доходів і зборів України (починаючи з 1 жовтня 2013 року) до Конотопської ОДПІ сплачено майже 385 мільйонів гривень.

«Своєчасна сплата єдиного соціального внеску виступає гарантом соціального захисту для  громадян при безробітті, нещасних випадках чи професійних захворюваннях та являється забезпеченням пенсійних виплат. Тому, своєчасна сплата ЄСВ – це не лише обов’язок перед державою, але і захищені соціальні гарантії для кожного громадянина” – вважає начальник інспекції.

У разі виникнення питань щодо подання звітності, нарахування та сплати ЄСВ, платники можуть звернутися до Центру обслуговування платників Конотопської ОДПІ за адресою: м. Конотоп, пр. Миру, 2 або за телефоном (05447) 6-71-88.

 

За вісім днів вересня платники податків Конотопщини

сплатили понад 620 тисяч гривень військового збору

Станом на ранок 9 вересня поточного року сума надходжень до бюджету військового збору у вересні склала 622 тисячі гривень – повідомив перший заступник начальника Конотопської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області Роман Куріцький під час зустрічі з журналістами місцевих ЗМІ. – Слід зазначити, що за серпень платники Конотопського району сплатили до бюджету 590,4 тисяч гривень військового збору, що на 31,6 тисячі гривень менше ніж за вісім днів вересня.

Роман Куріцький нагадав, що військовий збір – це новий податок, запроваджений з 3-го серпня 2014 року і в разі його ненарахування, неутримання та/або несплати  до податкових агентів застосовується фінансова та адміністративна відповідальність.

Податковий агент забов’язаний при нарахуванні доходів, визначених у пп. 1.2 п. 16 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу, утримати військовий збір, нараховані доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних і компенсаційних виплат або інших виплат і нагород, які нараховуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами до 03.08.2014 р., але виплачені після 03.08.2014 р., не підлягають оподаткуванню цим збором. Нараховані доходи після 03.08.2014 р. за періоди до 03.08.2014 р. підлягають оподаткуванню військовим збором на загальних підставах.

Ненарахування, неутримання та/або несплата  податків тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 25 % суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету. Ті самі дії, вчинені повторно протягом 1095 днів, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 50 % суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету. Дії, вчинені протягом 1095 днів втретє та більше, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 75 % суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.

У день настання строку погашення податкового зобов'язання, визначеного податковим агентом при виплаті (нарахуванні) доходів на користь платників податків – фізичних осіб, та/або контролюючим органом під час перевірки такого податкового агента нараховується пеня.

 Крім того, неутримання або неперерахування до бюджету сум податку тягне за собою попередження або накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій, а також на громадян – суб'єктів підприємницької діяльності у розмірі від двох до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

«Головний вектор детінізації економіки – це удар по зарплатах у конвертах» –

вважає Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус

 «Ми пропонуємо суттєве скорочення розміру єдиного соціального внеску. Ми усвідомлюємо, що зменшаться надходження від ЄСВ. Втім, головний вектор детінізації економіки – це удар по зарплатах у конвертах. Зрештою, сподіваємося на ефект від детінізації зарплат та на створенні нами мотивації до їхнього зростання. Невдовзі це має привести до збільшення платежів та до компенсації втрат від зниження ставок ЄСВ», – заявив Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус під час прямого ефіру на 5 каналі.

Голова Державної фіскальної служби зазначив, що щомісячний обсяг ринку тіньових  зарплат в Україні складає 20 млрд. грн.

«Головні принципи податкового реформування: скорочується кількість податків, знижуються ставки, спрощується процедура адміністрування. В результаті, долаємо корупцію, мотивуємо легалізацію та зростання зарплат, виводимо з «тіні» ПДВ. Замість стимулювання корупції, як це було раніше – стимулюємо нові робочі місця та високі зарплати», – наголосив Ігор Білоус.

 

У разі виникнення питань з податкового чи митного законодавства – телефонуйте на безкоштовну телефонну лінію контакт-центру Державної  фіскальної служби України

Вже не перший рік спеціально для суб’єктів господарювання і громадян працює Інформаційно-довідковий департамент Державної фіскальної служби України. Звернувшись за номером 0-800-501-007 (із стаціонарних телефонів – безкоштовно) платники податків можуть отримати відповіді на запитання з приводу оподаткування, державної митної справи, єдиного соціального внеску та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено на ДФС. Контакт-центр фіскальної служби працює з 8.00 до 20.00 щоденно, крім суботи та неділі.

Також, для уникнення подвійного трактування положень податкового законодавства суб’єкти господарювання і громадяни можуть самостійно звернутись до Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (http://zir.minrd.gov.ua/), на якому розміщено відповіді на актуальні питання діючого законодавства, згруповані за відповідними розділами.

Крім того, кожен платник може на постійній основі отримувати на електронну пошту інформацію про останні зміни в чинному законодавстві. Для цього необхідно надіслати електронний лист на скриньку  idd@minrd.gov.ua з атрибутами: поле ТЕМА – 6011.

 

 

Увага! Головним управлінням внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби України повідомляється щодо розповсюдження через мережу Інтернет з електронної адреси: nalogs_ua@minrd.gov.ua листів від імені Державної фіскальної служби України. В них міститься пропозиція ознайомитися з документами щодо сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що знаходяться у додатку.

Встановлено, що зазначена електронна адреса у ДФС України не зареєстрована, інформація, яка передається, не відповідає дійсності, а додатки містять шкідливе програмне забезпечення.

Перейти до вмісту