Новини

Конотопська ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області інформує

ImageВ обласному центрі Сумщини «cправа» на 6 мільйонів

Заповзятий директор одного з сумських товариств вирішив добряче підзаробити. Задля цього він протягом 2012 року за безцінь скуповував списані деталі до машинобудівного обладнання у приватних підприємств та підприємців по всій території України. Вантаж у подальшому транспортувався до Сум.

Потім було найцікавіше. Деталям надавали «товарного» виду: шліфували, змазували та фарбували і під виглядом нових, вироблених сумським товариством, експортували до країн СНД.

Сплачувати податки з отриманого доходу службові особи не поспішали. Як з’ясувалося у подальшому, по бухгалтерському обліку відображалися угоди з неіснуючими підприємствами. За попередніми розрахунками, сума фіктивних фінансово-господарських операцій з суб’єктами господарювання склала 5,7 млн. грн.

Наразі відомості про вчинення кримінального правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань слідчого управління ГУ Міндоходів у Сумській області та розпочато кримінальне провадження, що кваліфікується ст.212 КК України, несплата податків. Триває кримінальне провадження.

 

Міндоходівці Сумщини не дозволять труїти українців "пальонкою" одеського розливу

Працівниками податкової міліції Головного управління Міндоходів у Сумській області викрито підпільний цех із виробництва алкогольних напоїв. Про це повідомив Олександр Фролов, заступник начальника – начальник слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Сумській області.    

У Роздільнянському районі Одеської області на території садівничого товариства сумські слідчі застали двох чоловіків, які розливали по пляшках отруйне «зілля». Лабораторні висновки згодом підтвердили, що цей напій становить загрозу для здоров’я людей. Незаконне виробництво здійснювалось в антисанітарних умовах шляхом змішування спирту з водою та додаванням есенцій. При цьому використовувалися насоси, шланги, інше приладдя. Виготовлена продукція розфасовувалася у пластикові та скляні пляшки і закорковувалася.

Готова продукція завозилася та збувались на території Сумської та інших областей України.

Осіб, які займалися перевозкою та збутом горілки, теж встановлено. Під час обшуку в Одеській області вилучено майже 4,5 тисячі закоркованих пляшок із готовою продукцією об’ємом майже 7 тисяч літрів, 750 літрів спиртової суміші,   1400 літрів спирту, а також 30 бочок із залишками рідини.

Крім того, у Сумах вилучено ще понад 70 літрів готової продукції та 107 тисяч гривень.  

Загальна сума вилучених коштів та товарно-матеріальних цінностей становить майже півмільйона гривень.

 

Міндоходів виявили на Сумщині корову-рекордсменку, яка «дає» 600 літрів молока в день

Про цей незвичайний факт повідомив журналістам під час прес-конференції Олександр Семченко, начальник Головного управління Міндоходів у Сумській області.

На жаль, такі корови бувають тільки на папері…

Одне з сільськогосподарських підприємств Сумщини навесні 2012 року почало декларувати про стрімке, майже у 5 разів, зростання обсягів продажу продукції власного виробництва – молока. 

Працівники оперативного управління ГУ Міндоходів у Сумській області встановили, що з метою незаконного отримання пільг по сплаті ПДВ (спеціальний режим оподаткування) службові особи підприємства безпідставно включили до податкової звітності продукцію (молоко), придбану в інших постачальників, у тому числі у місцевого населення. За документами відобразили як продукцію власного виробництва.

Так,  за 2011 рік підприємство показало продаж молока на 20 млн. грн. А у березні-квітні 2012 року обсяг продажу продукції склав майже 40 мільйонів гривень. . Хоча кількість корів та посівні площі фактично не збільшилася. Міндоходівці виявили, що в господарстві є корови-рекордсменти, які дають по 600 літрів молока за добу! Це означає, що продукція закупалась у великих обсягах, але підприємство не нараховувало податкові зобов’язання по сплаті ПДВ, а за документами видавало молоко за своє  виробництво.

У результаті службові особи неправомірно застосували норму Податкового кодексу щодо  спеціального режиму оподаткування при реалізації сільгосппродукції власного виробництва. 

Таким чином, сільгоспвиробники ухилилися від сплати податку на додану вартість на суму 6,8 млн. грн. Слідчими Головного управління порушено кримінальне провадження за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах посадовими особами підприємства (ч. 3 ст. 212 Кримінальногго кодексу України).

 

Профілактика корупції в Конотопській ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області

«Корупція – це міжнародна проблема, яка охоплює усі держави. Не оминула корупція і нашу країну. Це явище негативно впливає на всі сторони суспільного життя: економіку, політику, управління, соціальну та правову сфери, громадську свідомість, міжнародні відносини. Тож, Ми повинні зробити все можливе, щоб корумповані дії зникли назавжди» – з цих слів, які пролунали від начальника Конотопської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області Олени Дерев’янко, розпочалось чергове антикорупційне навчання.

Кожного місяця працівники Конотопської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області заслуховують лекції на корупційну тематику та вивчають ЗУ «Про засади запобігання і протидії корупції в Україні» з метою попередження скоєння корупційних діянь та інших правопорушень, пов'язаних з корупцією серед міндоходівців.

Наступного дня, після навчання, всі працівники Конотопської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області пройшли тестування і отримали найвищі бали. А це  свідчить про те, що попереджувально-профілактичні заходи не пройшли дарма і кожен працівник знає про свої права та службові обовязки.

Перейти до вмісту