Новини

Місцеве самоврядування – своєрідний інститут народної влади – гуртує громадян у єдину команду

Image4 грудня 2013 року, напередодні Дня працівників органів місцевого самоврядування, у чудовому затишному залі обласної філармонії зібралися народні обранці, керівники, працівники та ветерани органів місцевого самоврядування, активісти самоврядних органів Сумщини, аби відзначити своє спільне професійне свято, підбити підсумки та намітити шляхи поступу вперед. Участь у святкових заходах взяла делегація Конотопського району на чолі з головою районної ради Анатолієм Боярчуком. 

З вітальним словом до учасників святкового засідання звернувся голова обласної ради Геннадій Михайленко, який насамперед щиро привітав усіх присутніх з нагоди урочистого дня. «Нехай професійне свято додасть усім вам сил і наснаги на добрі справи, впевненості у майбутньому рідного краю, порозуміння і єдності задля добра і благополуччя мешканців Сумської області», – сказав Геннадій Володимирович.

Далі очільник обласного парламенту зупинився на здобутках, поділився планами на майбутнє.

Майже 8 тисяч депутатів рад різних рівнів Сумщини знаходять підтримку у людей і втілюються у життя їхні сподівання через місцеве самоврядування – своєрідний інститут народної влади, що гуртує громадян у єдину команду однодумців.

Президент України Віктор Янукович відзначає особливу роль самоврядування в Україні, необхідність розширення кола повноважень його органів. Тому він ініціював упровадження в Україні Концепції реформування місцевого самоврядування як найголовнішого важеля можливої участі громадян у розвитку своїх територій. «Тоді не треба згори доводити донизу завдання, а люди самі будуть ковалями своєї долі. Адже удвічі цінніше те, що людина особисто доклала своїх рук, серця і, врешті, власного гаманця. Вирощене, викохане, зроблене власноруч – особливо цінне. Тож я глибоко переконаний: без подальшого розвитку представницької гілки влади наша держава, наш регіон не матимуть майбутнього» – заявив на святі голова обласної ради.

Окремі теплі слова сказав Геннадій Михайленко на адресу очільників органів місцевого самоврядування, адже саме від них вамагається розсудливість, прийняття виважених рішень, неабиякий фінансово-господарського хисту.

Голова обласної ради вручив нагороди кращим представникам депутатського корпусу, працівникам органів місцевого самоврядування.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування та з нагоди святкування Дня місцевого самоврядування був відзначений Почесною грамотою Сумської обласної ради  Вирівський сільський голова Конотопського району Микола Клінушин.

Свої вітання з нагоди свята всім працівникам органів самоврядування висловив голова облдержадміністрації, депутат обласної ради Юрій Чмирь. Губернатор висловив депутатам, активістам самоврядних органів глибоку подяку за плідну роботу на благо розвитку територіальних громад, за активність та ініціативність, за взаєморозуміння між усіма гілками влади і тісну співпрацю задля вирішення нагальних проблем регіону та вручив відзнаки.

Артисти обласної філармонії, дитячі колективи м. Суми підготували велику святкову програму.

 Image

Image

 Image

 Image

Перейти до вмісту