Новини

Із сесії Сумської обласної ради

Image3 грудня 2013 року, у великій сесійні залі адмінкорпусу обласної ради, під головуванням голови Сумської обласної ради Геннадія Михайленка, відбулась  позачергова 30 сесія Сумської обласної ради 6 скликання.  

У роботі засідання узяли участь керівники силових структур області, очільники міст, очільники районів Сумщини, у тому числі голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук і голова Конотопської районної державної адміністрації Олександр Луговий, голови політичних і громадських організацій, преса. Також до залу були запрошені громадяни, які забажали взяти участь у роботі сесії.

На порядок денний виносилося питання «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні», стосовно якої депутати ухвалили відповідні рішення та прийняли звернення.

Зі вступним словом до присутніх звернувся голова обласної ради Геннадій Михайленко, який зокрема зауважив, що обласна рада – вищий представницький орган нашого регіону, тож прийняті нею рішення, є дуже важливими для громадян, які дослухаються до них. Тож, зважаючи на неординарні події в країні, що сколихнули громадськість і нашого регіону, депутати зібралися, щоб обговорити  нестандартну ситуацію та прийняти такі рішення, які сприяли б консолідації суспільства в цілому та наших мешканців зокрема.

«В обласній раді, де представлені різні політичні сили, завжди вдавалося виважено, толерантно вибудовувати стосунки, знаходити виходи з найскладніших ситуацій, що турбували регіон. Тож надіюся, – наголосив Геннадій Михайленко, – і сьогодні, обговоривши ситуацію, дійдемо спільної думки, приймемо виважене та вчасне рішення».

Після довгих дебатів, голосування і переголосування 56 голосами «За» було прийнято рішення з обговорюваного питання та звернення (з поправками) депутатів обласної ради до Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради України.

Не зважаючи на плюралізм думок, депутати погодились, що шлях України і Сумщини, як її складової частини, до євроспільноти є незмінним і за цим майбутнє.

Image
 
Image 
Перейти до вмісту