Новини

Заява голови Конотопської районної ради Анатолія Боярчука

ImageОстанні події в Україні не залишають байдужим жодного громадянина.

Наші бажання долучитися до європейських цінностей, аби Україна стала повноправним учасником європейського співтовариства, як показало життя, виявилися непростими.

Ніхто не заперечує права кожної людини у мирний цивілізований спосіб відстоювати свою думку. Можна лише підтримувати мирні ненасильницькі методи євроінтеграційних бажань учасників євромайданів України. Однак, прагнення донести свою думку до інших не повинно базуватися на силі, провокаціях, як з одного, так і з іншого боку.

Тож я, як голова районної ради, як громадянин держави Україна, батько, людина з  життєвим досвідом, рішуче засуджую акт насильства та грубе порушення демократичних прав і свобод громадян, коли відбулося побиття спецпідрозділом "Беркут" на київському майдані Незалежності мирних мітингувальників. Переконаний, цей інциндент буде об'єктивно розслідувано й отримає належну оцінку: усі винні будуть притягнуті до відповідальності за скоєне.

Я проти застосування і надалі силових методів як до учасників мирних протестів, так і несанціонованих жорстоких дій з боку мітингувальників.

Прагнення влади і громади – єдині. Усі ми бачимо Україну у європейській сім’ї народів. І для цього вже зроблено чимало окремими громадянами, політиками, дипломатами, владними інституціями. Нові закони, прийняті  українським парламентом, – яскравий тому приклад. Але незмінний поступ до євроінтеграції не має зачіпати інтереси українського народу. Ми повинні мати з Європою рівнопартнерські, взаємовигідні стосунки.

Переконаний, наше майбутнє – за євроінтеграцією, утвердженням євростандартів в Україні, а відтак – поліпшенням життя наших громадян через успішний розвиток соціально-економічних процесів.

Голова Конотопської районної ради                Анатолій Боярчук

Перейти до вмісту