35 сесія 7 скликання (24.01.2020)

Про Порядок призначення і звільнення з посад керівників підприємств…

                                     Image                     

КОНОТОПСЬКА   РАЙОННА   РАДА

СЬОМЕ  СКЛИКАННЯ

ТРИДЦЯТЬ П'ЯТА СЕСІЯ

 РІШЕННЯ

Конотоп

24.01.2020

Про Порядок призначення і звільнення з посад

керівників підприємств, установ та закладів,

що перебувають у спільній власності територіальних

громад сіл, селища Конотопського району, засновником

та органом управління яких є Конотопська районна рада

 

              

               З метою забезпечення прозорої кадрової політики та запровадження єдиного підходу при підборі претендентів на посади керівників підприємств, установ та закладів, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селища Конотопського району, засновником та органом управління яких є Конотопська районна рада, які найкраще відповідають вимогам професійної придатності, демократизації та відкритості системи призначення керівників, відповідно до Кодексу законів про працю України, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

               районна  рада вирішила:

               1.Затвердити Порядок призначення і звільнення з посад керівників підприємств, установ та закладів, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селища Конотопського району, засновником та органом управління яких є Конотопська районна рада (додається).

               2.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради мандатну, з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, охорони  громадського порядку, захисту прав і законних інтересів громадян та антикорупційної політики.

 

Голова                                                                   А.БОЯРЧУК

 

Ірина Клігунова 6 68 64

Надіслати: до протоколу – 1, постійній комісії районної ради мандатній, з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, охорони  громадського порядку, захисту прав і законних інтересів громадян та антикорупційної політики – 1, Конотопській РДА – 1, Комунальному некомерційному підприємству «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради -1, відділу освіти Конотопської РДА – 1, фінансовому управлінню Конотопської РДА  -1.

                                                                            Додаток

                                                                           до рішення районної ради

                                                                           сьомого скликання від 24.01.2020

 

Порядок

призначення і звільнення з посад керівників підприємств, установ та

закладів, що перебувають у спільній власності територіальних

громад сіл, селища Конотопського району, засновником та органом управління яких є Конотопська районна рада

 

1.Загальні положення

               1.1.Порядок призначення і звільнення з посад керівників підприємств,

установ та закладів, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селища Конотопського району, засновником та органом управління яких є Конотопська районна рада та укладення з ними контрактів (далі – Порядок) розроблено відповідно до Конституції України, Кодексу законів про працю України, Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".

               1.2.Дія цього Порядку поширюється на керівників підприємств, установ та закладів, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селища Конотопського району, засновником та органом управління яких є Конотопська районна рада (далі керівники Підприємств).

               1.3.Порядок визначає:

               – призначення на посаду керівників Підприємств, звільнення їх із займаної посади;

               – укладення і розірвання контрактів з цими керівниками.

      

2.Порядок призначення керівників Підприємств на посаду і укладення           з ними контракту

 

               2.1. Керівники Підприємств призначаються на посаду районною радою на її пленарних засіданнях на контрактній основі. Контракти з керівниками Підприємств укладаються головою районної ради або особою, що здійснює його повноваження, на підставі відповідного рішення районної ради терміном від 1 до 5 років, якщо відповідними законодавчими актами не встановлено інші терміни.

               2.2.Керівники Підприємств, переданих у встановленому законом порядку в управління Конотопській районній державній адміністрації, призначаються та звільняються з посади на пленарних засіданнях районної ради за поданням голови Конотопської районної державної адміністрації, якщо чинним законодавством України не передбачена інша процедура.

               2.3. Керівники Підприємств, які підпадають під дію Законів України «Про вищу освіту», «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про культуру», «Основи законодавства України про охорону здоров’я», призначаються та звільняються з посади  відповідно до вимог цих Законів.

               2.4.Делегувати Конотопській районній раді повноваження щодо організації проведення конкурсу на зайняття посад керівників Підприємств, у випадку коли призначення на посаду керівника Підприємства здійснюється тільки через процедуру конкурсного відбору відповідно до чинного законодавства.

   2.5.Проведення конкурсного відбору керівників Підприємств за дорученням голови районної ради або особи, що здійснює його повноваження, забезпечує виконавчий апарат районної ради.

   2.6.Питання про укладення контракту з керівниками Підприємств на новий термін вирішується районною радою на її пленарних засіданнях. При закінченні терміну дії контракту з Керівником районна рада вирішує питання:

   – продовження терміну дії контракту шляхом укладення контракту з керівником Підприємства на новий термін;

   – припинення дії контракту з керівником Підприємства у зв’язку із закінченням його терміну та звільнення.

   Укладення контракту на новий термін з керівниками Підприємств, переданих у встановленому законом порядку в управління районної державної адміністрації, здійснюється за поданням голови районної державної адміністрації.

   2.7.У період між сесіями голова районної ради або особа, що здійснює його повноваження, має право призначити та звільняти виконуючого обов’язки керівника Підприємства.

  

3. Порядок звільнення керівників Підприємств із займаної посади і

розірвання з ними контрактів

 

3.1. Керівники Підприємств звільняються з посади районної радою на її пленарних засіданнях у випадках:

а) закінчення терміну дії контракту;

б) подання особистої заяви керівника;

в) в інших випадках, передбачених чинним законодавством про працю та обумовлених у контракті.

У період між сесіями голова районної ради або особа, що здійснює його повноваження, має право звільняти із займаної посади керівника Підприємства відповідно до чинного законодавства про працю з наступним внесенням цього питання на затвердження районною радою.

 

Заступник голови                                             І.КЛІГУНОВА

 

 

Перейти до вмісту