Вшанування учасників бойових дій на території інших держав Конотоп 2021
Без категорії

Вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Дата виведення військ з Республіки Афганістан – 15 лютого – стала днем ушанування всіх учасників бойових дій на території інших держав. Нині, у 32 річницю тієї незабутньої події, український народ віддає данину поваги мужності та героїзму воїнів-афганців і їхніх побратимів, які виконували свою непросту місію в більш як двадцяти країнах світу.

15 лютого 2021 року в м.Конотоп на меморіалі пам’яті воїнам-афганцям відбувся мітинг-реквієм присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-ї річниці виведення військ з Афганістану.

У парку воїнів-інтернаціоналістів традиційно зібралися представники влади, воїни-інтернаціоналісти, рідні загиблих, громадськість аби віддати данину пам’яті всім, хто виконував військовий обов’язок на території інших держав.

             Під час мітингу-реквієму голова Конотопської районної ради Віктор Бик разом з головою Конотопської районної державної адміністрації Олександром Бескоровайним, представниками об’єднаних територіальних громад,  подякували усім присутнім ветеранам-інтернаціоналістам за їх вірне служіння Батьківщині та вміння перемагати.

До підніжжя монумента учасники зібрання поклали живі квіти як знак вічної скорботи й пам’яті про героїзм та відвагу молодих хлопців, які з честю виконали воїнський обов’язок і бойовий наказ Батьківщини за її межами. Хвилиною мовчання  вшанували світлу пам’ять загиблих.

«Сьогодні, ми повинні пам’ятати тих бійців, які з честю виконували свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської відданості, героїзму та мужності. Чимало тих, хто був в Афганістані, з часом знов взяв до рук зброю, аби захищати Україну на Донбасі. Вони поділились своїм досвідом, застосували його вже у нашій сучасній російсько-українській війні і я дякую за це. Наш пріоритет – захист ветеранів війни, виховання шани до всіх учасників бойових дій”, – відзначив голова Конотопської районної ради Віктор Бик.

Перейти до вмісту