Новини

Конотопське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України інформує

ImageУ зв’язку із зменшенням надходжень ЄСВ  – зокрема, через нижчий від прогнозованого розмір фонду оплати праці по країні, зменшення обсягів виробництва під час пандемії – існувала затримка у фінансуванні матеріального забезпечення Фондом соціального страхування України.

Фінансова допомога для погашення заборгованості була надана ФССУ з фонду боротьби з COVID-19 відповідно до рішення Кабінету Міністрів України. Зазначені кошти виділені Фонду на поворотній основі. На сьогоднішній день Фонд соціального страхування України профінансував надання матеріального забезпечення за заявами-розрахунками, поданими роботодавцями по 09 липня включно.

 Загалом на виплату допомог по тимчасовій втраті працездатності Конотопське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області направило  майже 10 млн гривень, допомог по вагітності та пологах 4 млн гривень і на поховання 73,8 тис. гривень. З початку року 3,1 тисяч працюючих Конотопщини і Кролевецького району отримали матерільне забезпечення у повному обсязі за рахунок коштів Фонду соціального страхування України

Крім того Фонд направив фінансування за кошти фінансової допомоги, виділені з фонду боротьби з COVID-19 відповідно до рішення Уряду на безповоротній основі, на оплату листків непрацездатності, які були видані застрахованим особам у випадку самоізоляції під медичним наглядом або в разі перебування в спеціалізованих закладах охорони здоров’я у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникнення та поширення коронавірусної хвороби, а також локалізацію та ліквідацію її спалахів та епідемій. По Конотопському відділенню проведено фінансування допомоги по тимчасовій непрацездатності, яка викликана ізоляцією від коронавірусної хвороби на суму майже 69 тис. гривень для 37 працюючих  (розмір допомоги становить 50% середнього доходу працівника незалежно від тривалості страхового стажу), в т. ч для 5 медичних працівників на суму 4 тис. гривень (розмір допомоги 100 % середнього доходу).

Станом на 13 липня  Конотопське відділення отримало  4  повідомлення від закладів охорони здоров’я щодо гострого професійного захворювання медичних працівників на COVID-19. Захворювання медичного  чи іншого працівника на коронавірусну хворобу внаслідок контакту з інфікованим пацієнтом, матеріалами чи переносниками захворювань під час виконання посадових обов’язків внесено до переліку професійних захворювань і вважається нещасним випадком на виробництві. Відповідні зміни затверджено постановою КМУ від 13.05.2020 № 394.

На сьогодні затверджено 2 акти за формою Н-1/П щодо підтвердження гострого професійного захворювання медичних та інших працівників, які були безпосередньо зайняті у ліквідації епідемії та здійсненні заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та лікування пацієнтів із випадками гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Крім того, затверджено 1 акт за формою Н-1/НП щодо відсутності зв’язку інфікування з виконанням посадових обов’язків (зокрема, у разі інфікування медика у побуті).

Начальник відділення                                     Г.Листопад

Перейти до вмісту