Новини

Відзначення 361-ї річниці перемоги війська під проводом гетьмана І.Виговського у Конотопській битві

Image3 липня 2020 року в Конотопському районі у селі Шаповалівка за участі голови Конотопської районної ради Анатолія Боярчука, т.в.о. голови Конотопської районної державної адміністрації Тетяни Шерудило, обмеженої кількості громадськості у зв’язку з адаптивним карантином, зокрема військовослужбовців 58 ОМБР ім. гетьмана Івана Виговського, представників громадських організацій, духовенства, відбулась церемонія вшанування пам’яті полеглих козаків у рамках відзначення 361-ї річниці перемоги війська під проводом гетьмана України Івана Виговського у Конотопській битві.

Заходи розпочалися з покладання квітів до пам’ятного знаку «Шаблі» – пам’ятника козакам-переможцям, виконаного у вигляді шабель, що розрубують ворожий щит і символізують перемогу над ворогом,встановленого на честь 350-річниці Конотопської битви.

Вшановуючи пам’ять загиблих, присутні поклали квіти до постаменту великого гетьмана України Івана Виговського та пам’ятного знака учасникам антитерористичної операції. Біля каплиці проведено заупокійну літію за мужніх козаків і воїнів сьогодення, які віддали своє життя за Україну, боролися за її волю та незалежність і загинули з думкою про неї.

З нагоди урочистостей голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук привітав краян зі славною перемогою і зазначив: «Наш погляд спрямований у майбутнє, але ми зобов’язані пам’ятати своє минуле, кожну свою перемогу і кожне випробування, бо за них всі ми рівною мірою несемо відповідальність і з них зобов’язані робити правильні висновки. Конотопська битва є наглядною ілюстрацією величі українського народу, його сили та здатності дати відсіч іноземним загарбникам. Саме вона зафіксувала блискучу перемогу об’єднаного козацько-татарського війська над московськими завойовниками. Для нас, нащадків, це чудовий приклад безкомпромісної боротьби за свободу, єдність та суверенність рідного краю».

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту