Новини

Управління СБУ в Сумській області інформує

ImageУ Конотопі подружжя «промишляло» виготовленням амфетамін

26 червня 2020 року, працівники Управління протидії наркозлочинів та слідчого управління ГУНП області спільно зі співробітниками СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури області та за силової підтримки бійців КОРДу в ході проведених оперативно-розшукових заходів затримали двох осіб, підозрюваних у виготовленні, зберіганні та збуті амфетаміну.

 

Чоловіку та жінці близько 30-ти років, вони жителі Конотопа. Під час санкціонованого обшуку їх житла та гаражного приміщення правоохоронці вилучили інгредієнти та лабораторне приладдя для виготовлення амфетаміну, а також близько 30 грамів вже готового до вживання «продукту». У рамках відкритого за ознаками ст. 307 КК України все вилучене буде направлене на експертне дослідження. На даний час слідчі вирішують питання про оголошення затриманим підозри в організації лабораторії по виготовленню амфетаміну та у його зберіганні і збуті. Також поліцейські готують клопотання до суду про обрання затриманим міри запобіжного заходу.

http://surl.li/dtfd

***

На Сумщині СБУ попередила контрабанду кокаїну до РФ

Співробітники Управління СБУ в Сумській області спільно з Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України та прикордонниками Сумського прикордонного загону під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області попередили контрабанду в Росію більше 4 кілограмів речовини із вмістом кокаїну.

За даними досудового слідства, організував «наркобізнес» мешканець Києва разом з московськими спільниками. Для конспірації наркоділок планував передати кокаїн звичайною посилкою через водія пасажирського мікроавтобуса.

Правоохоронці вилучили на митному посту «Бачівськ» відправлення з понад чотирма кілограмами речовини, що згідно з експрес-тестом містить у своєму складі кокаїн.

У Києві під час затримання організатора наркобізнесу співробітники СБУ вилучили у нього засоби зв’язку та інші предмети із доказами протиправної діяльності.

Наразі слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15 та ч. 1 ст. 305 (організація замаху на вчинення контрабанди наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України, йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до контрабанди наркотичних засобів.

Пресгрупа УСБУ в Сумській області

 

*                 *                  *

 

 

 

Перейти до вмісту