Новини

У Конотопському районі проведено черговий брифінг

Image8 квітня 2020 року  у Конотопському районі під головуванням голови райдержадміністрації Миколи Горбенка і голови районної ради Анатолія Боярчука відбувся черговий брифінг щодо протидії поширенню коронавірусу SARS-CoV-2 за участі голови Бочечківської ОТГ Світлани Граченко, керівників медичних установ та ЗМІ. 

Керівники району зазначили, що лікувальні заклади району, санітарно-карантинні пости максимально забезпечені необхідними засобами для боротьби з коронавірусною інфекцією, розхідні матеріали постійно поповнюються, нагальні питання вирішуються по-ситуації, стан захворілих на COVID-19 – стабільний та висловили вдячність керівникам сільськогосподарських підприємств та депутатському корпусу за постійне сприяння у боротьбі зі смертельною хворобою.

Учасники сьогоднішнього засідання заслухали оперативну інформацію щодо санітарно-епідеміологічного стану на території району та заходи, які вживаються з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Як повідомила завідувач відділенням  організації  епідеміологічних досліджень  Конотопського міськрайонного відділу ДУ «СОЛЦМОЗУ» Валентина Грузинська, станом на 7 квітня у Конотопському районі офіційно підтверджені 23 випадки захворюваності: у Козацькому – 18, с.Попівка – 1, с.Духанівка – 4.

Про те, як виконуються карантинні заходи на території Бочечківської громади поінформувала Бочечківський сільський голова Світлана Граченко. Вона зазначила, що на проведення відповідних заходів з бюджету Бочечківської ОТГ виділено 248 тис.грн., 108 тис.грн. – надали спонсори. Тому Бочечківська громада повністю забезпечена усіма необхідними засобами для ефективної роботи.    

За повідомленням головного лікаря АЗПСМ Бочечківської ОТГ Юрія Злиденного, 16 хворих на COVID-19 знаходяться на амбулаторному лікуванні, із них 2 хворих – на лікуванні у Конотопській ЦРЛ, 2 носії коронавірусної інфекції – на самоізоляції під постійним медичним наглядом. Лікар зауважив, що усі хворі у стабільному стані середнього ступеня важкості.

По ситуації з захворюваністю у с.Духанівка та с.Попівка, головний лікар КНП «ЦПМСД» Конотопської районної ради Лариса Ковтун повідомила, що 2 особи перебувають на лікуванні в інфекційному відділенні, 3 на самоізоляції вдома під постійним медичним наглядом.

Голова районної ради Анатолій Боярчук підбив підсумки проведених заходів по запобіганню захворюваності  COVID-19 на території Конотопського району, подякував керівникам сільськогосподарських підприємств за розуміння, допомогу та підтримку у нинішній надскладній ситуації. А також, закликав жителів Конотопщини   не порушувати правила пожежної безпеки, нехтування якими створює реальну й масштабну загрозу флорі і фауні та висловив вдячність керівникам ДСНГ «Вирівське» та ТОВ «Вітчизна» за сприяння у ліквідації лісової пожежі на території РЛП «Сеймський», вчасна неприборканість котрої могла б мати непередбачувані наслідки. Лише завдяки спільним зусиллям на сьогодні на території району масових вогнищ немає.

 В районі продовжується проведення  санітарно-освітньої роботи серед населення з питань профілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19 та доведення до населення відповідних пам`яток, інформаційних матеріалів та рекомендацій населенню максимально обмежити фізичні контакти.

Керівництвом району та очільниками територіальних громад вживаються подальші заходи відповідно до вимог чинного законодавства.

 Image

Перейти до вмісту