Новини

Конотопське управління ГУ ДПС у Сумській області інформує

ImageЕлектронні сервіси для дистанційного спілкування з органами ДПС

У зв’язку з оголошенням в Україні карантину Державна податкова служба рекомендує використовувати електронні сервіси:  спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення "Єдине вікно подання електронної звітності" (далі – Єдине вікно);

інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет» (далі – Електронний кабінет).

Єдине вікно. Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності» розміщено на вебпорталі ДПС у розділі «Головна/ Електронна звітність/ Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності»/».

Електронний кабінет. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою:
http:// cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

У приватній частині Електронного кабінету платнику надано можливість: відправити до будь-якого контролюючого органу листа в електронному вигляді (меню «Листування з ДПС»); доступу до особистої інформації, зокрема реєстраційних та облікових даних (меню «Облікові дані»), даних інтегрованих карток (меню «Стан розрахунків з бюджетом»), переліку отриманих документів та поданої звітності платника податків (меню «Вхідні/вихідні документи»);  переглянути стан розрахунку з бюджетом (меню «Стан розрахунків з бюджетом»); отримати витяг щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС, надіславши запит на його отримання; отримати довідку про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи; надіслати запити на отримання інформації, заяви на реєстрацію платником окремих податків, отримати витяги з реєстрів; створювати та надсилати електронні документи: податкової та статистичної звітності, звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування; скористатися іншими електронними сервісами та отримати корисну інформацію.

Для фізичних осіб в Електронному кабінеті об’єднано сервіси для громадян в окремий Е-кабінет для громадян, який надає можливість: доступу до реєстраційних даних та даних про об’єкти оподаткування (рухоме та нерухоме майно, відомості про які надходять до ДПС з відповідних реєстрів інших державних органів); доступу до сформованих податкових повідомлень – рішень щодо сум нарахованих податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю; подання декларації про майновий стан і доходи; отримання відомостей про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Заздалегідь просимо з розумінням поставитись до ситуації, що склалася, і просимо вибачення за можливі незручності!

 

Своєчасно сплачуйте податки використовуючи електронні сервіси

Конотопське управління ГУ ДПС у Сумській області звертає увагу платників податків на можливість своєчасної сплачувати податків використовуючи Електронний кабінет платника у зв'язку з введенням на території України обмежувальних заходів. Відвідувати банківські установи для цього не потрібно

Так, у приватній частині Електронного кабінету в меню «Стан розрахунків з бюджетом» платник податків має доступ до своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів. При обранні зазначеного меню відображається зведена інформація станом на момент звернення, що містить інформацію по кожному виду платежу, зокрема, бюджетний рахунок на поточну дату, МФО банку тощо.

Нагадуємо, що вхід у приватну частину Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг або BankID, як спосіб верифікації громадян через українські банки для отримання адміністративних послуг через інтернет.

Також звертаємо увагу, що у разі сплати податків, зборів через платіжні термінали самообслуговування, платнику необхідно застосовувати тільки власну банківську картку. Оскільки, у разі перерахування до бюджету платежів третьою особою, сплачені суми будуть обліковуватись як нез’ясовані, а у інтегрованій картці платника обліковуватиметься податковий борг.

         Зберігайте дистанцію. Користуйтеся електронними сервісами податкової.

 

Податкові зміни у законодавстві на час карантину

Конотопське управління ГУ ДПС у Сумській області повідомляє, що ДПС України (далі – ДПС) на головній сторінці офіційного веб-порталу проінформувала про податкові зміни у законодавстві, внесені законами України від 17 березня 2020 року:  № 530-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», що набрав чинності 17.03.2020;  № 533-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню короновірусної хвороби (COVID-19)», що набрав чинності 18.03.2020.

З новаціями у законодавстві на час карантину, внесеними зазначеними законами, можна ознайомитись за посиланням: https://tax.gov.ua/nove-pro-podatki–novini-/413720.html

 ДПС також нагадала, що у період карантину оперативно отримати інформаційно-довідкові послуги можна: скориставшись Загальнодоступним інформаційно-довідковим ресурсом zir.tax.gov.ua (мобільний додаток «ЗІР ДПС» можна безкоштовно завантажити на власні мобільні пристрої, скориставшись інтернет-магазинами: App Store та Google Play);  звернувшись до Контакт-центру ДПС за т. 0-800-501-007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів) з 10.00 до 17.00 (крім суботи, неділі та святкових днів). У неробочий час є можливість залишити запитання за допомогою сервісу «Залиште питання – ми Вам зателефонуємо»; надіславши запитання та повідомлення на електронну адресу: idd@tax.gov.ua (без використання кваліфікованого електронного підпису).

 

За січень-березень  2020 року сплачено більше  194  млн грн ЄСВ

«Конотопським управлінням ГУ ДПС у Сумській області за січень-березень 2020 року забезпечено надходження 194,3 млн. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, який сплачений платниками зареєстрованими в управлінні. Цей показник перевищує суму сплати єдиного внеску за аналогічний період минулого року на 22,3 відс., або на 35,4 млн. гривень» – повідомив начальник Конотопського управління ГУ ДПС у Сумській області Андрій Майданевич.

«В розрізі районів, території дільності Конотопського управління внесок сплачений платниками м. Конотоп – 117,6 млн грн, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшення надходжень на 29,42 млн грн,  Конотопського району – 15,0 млн грн. зменшення на 0,3 млн грн,  Буринського району – 15,8 млн грн, збільшення на 1,0 млн грн,  Кролевецького району – 29,8 млн грн, збільшення на 3,2 млн грн Путивльського району – 16,1 млн  грн збільшення на 2,1 млн гривень.

Конотопське управління нагадує всім платникам ЄСВ, що  дотримання законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів громадянам контролюється з метою забезпечення своєчасного здійснення пенсійних виплат та інших соціальних виплат в межах виконання покладених на управління завдань із забезпечення реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску», – подсумував Андрій Майданевич. 

Перейти до вмісту