Новини

В Конотопському районі благополучна епідситуація

Image20 березня 2020 року з робочим візитом Конотопський район відвідав заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Іван Боршош, де разом з головою районної ради Анатолієм Боярчуком і головою райдержадміністрації Миколою Горбенком провів брифінг з питання запобігання виникнення і поширення на Сумщині коронавірусної хвороби (COVID-19).

У своєму зверненні до жителів Конотопського району заступник голови ОДА Іван Боршош відзначив: «Шановні громадяни! Карантин – це лише тимчасовий і вкрай дієвий метод, щоб не дозволити коронавірусу розповсюджуватися. Зараз саме той час, щоб кожному з нас проявити мудрість, відповідальність, людяність та повагу до інших! Ми маємо об’єднатися, зберігати спокій! Влада тримає ситуацію на контролі. Прошу всіх не спекулювати на цьому та не панікувати! Я дякую всім за розуміння!».

Заступник голови ОДА повідомив, що Сумська область вживає всіх необхідних заходів для попередження поширення коронавірусу. Практично всі міста, райони і об’єднані громади виділили асигнування на протидію COVID-19. При цьому крім резервного фонду кошти залучаються за рахунок інших статей місцевих бюджетів, а також спонсорської допомоги.

На сьогодні в закладах охорони здоров’я області наявні 67 апаратів штучної вентиляції легень, які розміщені у відділеннях інтенсивної терапії. Область отримала 2 тест-системи, розраховані для 200 досліджень.

За словами голови районної ради Анатолія Боярчука у зв’язку з загрозою поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, районні депутати оперативно відреагували і прийняли відповідні рішення на позачерговій сесії, про виділення додаткових асигнувань з районного бюджету на придбання засобів індивідуального захисту та антисептичних засобів для медичних установ з метою забезпечення надання первинної і вторинної допомоги жителям Конотопського району в умовах запровадженого карантину.

Цього дня заступник очільника області проінспектував роботу медичних установ району та комунального некомерційного підприємства Конотопської міської ради "Конотопська ЦРЛ ім.ак.Михайла Давидова" в умовах проведення карантинних заходів.

Image 

Перейти до вмісту