Новини

Конотопське управління ГУ ДПС у Сумській області інформує

ImageРежим роботи ЦОП Конотопського управління ДПС у Сумській області 

В умовах об’явленого карантину  у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19 центри обслуговування платників (ЦОП) Конотопського управління ДПС у Сумській області продовжують надання послуг платникам податків з деякими обмеженнями:

         1. Вхід в приміщення ЦОП здійснюється в кількості не більше 6 осіб.

2. Кожні 2 години проводиться технічна перерва на 30 хвилин (з 11-00 год. до 11 год. 30 хв.; обідня перерва з 13-00 год.  до 13 год. 45 хв. ; з 15-00 год. до 15 год. 30 хвилин).

3. При вході в приміщення ЦОП відвідувач зобов’язаний обробити руки дезінфікуючим засобом.

4. Відвідувачі зобов’язані зберігати між собою дистанцію не менше 1,5 метра.

При цьому, з метою забезпечення безпеки просимо обмежити відвідування ЦОП та максимально використовувати електронні сервіси ДПС та електронний кабінет платника.

 

ДПС закликає максимально використовувати дистанційний формат спілкування

Здоров’я та безпека платників – головний пріоритет ДПС як соціально-відповідального державного органу. У зв’язку зі спалахом і розповсюдженням коронавірусу COVID-19 та попередженням інфікування і поширення вірусних інфекцій Державна податкова служба України наполегливо рекомендує  платникам утриматися від відвідування центрів обслуговування платників без нагальної потреби. Особливо якщо проблему, з якою ви збираєтеся звернутися до ЦОП, можливо вирішити дистанційно (онлайн або поштою).

За допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету платники податків мають можливість надіслати лист (запит, звернення тощо) до відповідного органу ДПС у форматі pdf (обмеження 2 МБ). Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Засобами Електронного кабінету також надано можливість подати заяви для отримання адміністративних послуг, зокрема: картки платника податків; відмітки у паспорті громадянина України про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта, відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків; реєстрації реєстратора розрахункових операцій, книг обліку розрахункових операцій, розрахункових книжок; включення неприбуткового підприємства до Реєстру неприбуткових установ та організацій, внесення змін до цього Реєстру, витягу з Реєстру неприбуткових установ та організацій; довідку про відсутність заборгованості.

За допомогою Електронного кабінету можливо отримати результати надання адміністративних послуг, зокрема: довідку про відсутність заборгованості; відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків; копії реєстраційних посвідчень реєстраторів розрахункових операцій направляються на адресу електронної пошти заявника.

 

Законопроєкт на період заходів із запобігання поширення коронавірусу в Україні

Верховна Рада України 17.03.2020 за основу та в цілому прийняла законопроект 3220 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID – 19)».

Законопроєктом вносяться зміни: запроваджується звільнення від штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, вчинені  протягом  періоду з 1 березня  по 31 травня 2020 року. Це звільнення не стосуватиметься правил нарахування, декларування, сплати ПДВ, акцизного податку та ренти, а також порушення правил обліку, виробництва та обігу пального або спирту етилового на акцизних складах,  які застосовуються на загальних підставах, відчуження майна, яке перебуває у податковій заставі, без згоди контролюючого органу;  не будуть застосовуватися штрафи за несвоєчасну або неповну сплату ЄСВ, а також несвоєчасне подання звітності по ЄСВ за періоди з 1 по 31 березня та з 1 квітня по 30 квітня 2020 року;  за період з 1 березня по 31 травня 2020 року платникам податків не нараховуватиметься пеня, а для платників єдиного внеску – за період 1 березня по 30 квітня 2020 року;  встановлено мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок з  18  березня по 31 травня  2020 року;  подовжено до 1 липня 2020 року термін подання річної декларації про майновий стан і доходи, суму податкового зобов’язання необхідно сплатити до 1 жовтня 2020 року;  не нараховується та не сплачується у період з 1 березня року по 30 квітня 2020 року плата за землю за земельні ділянки,  у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб, та використовуються ними в  господарській  діяльності;  об’єкти нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з 1 березня по 30 квітня 2020 року;  тимчасово за періоди з 1 по 31 березня та з 1 квітня по 30 квітня 2020 року звільняються від нарахування та сплати єдиного внеску «за себе» фізичні особи – підприємці, у тому числі ті, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, члени фермерських господарств та особи, які займаються незалежною професійною діяльністю;  впровадження застосування програмних РРО відтерміновується до 1 серпня 2020 року, зокрема, розширення застосування РРО для окремих видів діяльності – до 1 січня 2021 року,  до 1 квітня 2021 року відтерміновується запровадження обов’язкового використання РРО для всіх платників єдиного податку другої – четвертої груп.

 

Про затвердження нових форм реєстраційних документів

Конотопське  управління  ГУ ДПС у Сумській області повідомляє, що з метою створення належних умов для функціонування реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій Кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (далі – Надавач) з 12 березня 2020 року будуть формуватися кваліфіковані сертифікати електронної печатки фізичної   особи – підприємця для РРО, які почнуть діяти після набрання чинності Закону № 128 – з 19 квітня 2020 року.

Також наказом Інформаційно-довідкового департаменту ДПС від 11.03.2020 № 58 «Про затвердження форм реєстраційних документів для отримання електронних довірчих послуг» затверджено Договір про надання електронних довірчих послуг та нові форми реєстраційних документів:  реєстраційна картка для фізичної особи;  реєстраційна картка для юридичної особи; додаток до Реєстраційної картки для юридичної особи; заява про зміну статусу кваліфікованого сертифіката відкритого ключа; додаток до заяви про зміну статусу кваліфікованого сертифіката відкритого ключа.

Нові форми реєстраційних документів для отримання електронних довірчих послуг необхідно використовувати з 12 березня 2020 року. Форми реєстраційних документів попереднього зразка будуть прийматися відокремленими пунктами реєстрації користувачів Надавача до 01 квітня 2020 року включно.

Переглянути та завантажити актуальні форми реєстраційних документів можливо у розділі «Отримання електронних довірчих послуг» на офіційному інформаційному ресурсі Надавача https://acskidd.gov.ua

 

Перейти до вмісту