34 сесія 7 скликання (20.12.2019)

Про встановлення вартості харчування дітей дошкільного віку та учнів…

                                     Image                     

КОНОТОПСЬКА   РАЙОННА   РАДА

СЬОМЕ  СКЛИКАННЯ

ТРИДЦЯТЬ ЧЕТВЕРТА СЕСІЯ

 РІШЕННЯ

Конотоп

20.12.2019

Про встановлення вартості харчування дітей дошкільного віку та учнів закладів загальної середньої освіти Конотопського району за одне відвідування

Відповідно до ч.1 ст. 25 Закону України «Про освіту», ст.21 Закону України «Про загальну середню освіту», ч.5 ст. 35 Закону України «Про дошкільну освіту», Закону України від 24.12.2015 № 911-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», ст. 5 Закону України «Про охорону дитинства», Постанови Кабінету Міністрів України від 18.01.2016 № 16 «Про внесення змін до Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість», п.2.3 наказу Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002 № 667 «Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах», з метою виконання норм харчування та у зв’язку з підвищенням  цін на продукти харчування, керуючись статтею 43, 61 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.2, п.19 ст.6, ст.10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та рішенням Координаційної ради з надання допомоги учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей у Конотопському районі (протокол №5 від 05.12.2019),

районна рада вирішила:

1. Встановити вартість харчування дітей дошкільного віку закладів освіти Конотопського району в розмірі 22 (двадцять дві) гривні за одне відвідування, з них: за рахунок коштів районного бюджету – 60%, що складає  13,2 гривень,  батьківської плати – 40%, що  складає 8,8 гривень.

2. Здійснювати безкоштовне харчування за рахунок коштів районного бюджету дітей дошкільного віку пільгових категорій закладів освіти району:  дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей з малозабезпечених сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей учасників антитерористичної операції (операції Об’єднаних сил), які брали безпосередню участь у забезпеченні її проведення.

3. Здійснювати батьківську плату за харчування дітей дошкільного віку закладів освіти району з багатодітних сімей в розмірі 50% батьківської плати.

4. Від сплати за харчування дітей звільняти батьків або осіб, які їх замінюють, відповідно до чинного законодавства.

5. Здійснювати безкоштовне харчування учнів 1- 4 класів, які навчаються у закладах освіти району, за рахунок коштів районного бюджету та встановити вартість харчування в розмірі 14 (чотирнадцять) гривень на день.

6. Здійснювати безкоштовне харчування учнів 5-11 класів пільгових категорій, які навчаються у закладах освіти району, за рахунок коштів районного бюджету та встановити вартість харчування в розмірі 14 (чотирнадцять) гривень на день: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з малозабезпечених сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей учасників антитерористичної операції (операції Об’єднаних сил), які брали безпосередню участь у забезпеченні її проведення.

7. Рекомендувати Вирівській сільській раді прийняти відповідне рішення про встановлення вартості харчування для дітей, які відвідують Заводський дошкільний навчальний заклад (дитячий садок) ,,Сонечко" Вирівської сільської ради Конотопського району Сумської області.

8. Дане рішення районної ради набирає чинності з 01.01.2020.

9. Визнати таким, що втратило чинність рішення районної ради від 21.12.2018 «Про встановлення вартості харчування  дітей дошкільного віку, учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій за одне відвідування» з 01.01.2020.

10. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту, а організацію виконання – на відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації.

Голова районної ради                                                               А.БОЯРЧУК

 

Вербняк 6 64 43

Надіслана: до протоколу -1, постійній комісії з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров'я та соціального захисту-1, управлінню соціального захисту населення РДА-1, РДА-1, фінансовому управлінню  РДА-1, відділу економічного розвитку та торгівлі РДА – 1, відділу освіти РДА -1,  Вирівській сільській раді-1.

 

                                                              

 

Перейти до вмісту