Звіт про виконання

за 2 півріччя 2019 року

 

Звіт

про виконання плану роботи районної ради за 2 півріччя 2019 року,

затвердженого рішенням районної ради від 12.07.2019

У другому півріччі 2019 року робота районної ради проводилась відповідно до чинного законодавства та плану роботи, затвердженого рішенням районної ради  від  12.07.2019.

Всі питання, затверджені планом роботи на 2 півріччя 2019 року, які передбачалось розглянути на пленарних засіданнях районної ради, розглянуті.

 В той же час за пропозицією постійних комісій районної ради, відділів, управлінь райдержадміністрації в другому півріччі 2019 року на пленарних засіданнях ради розглянуто ще 83 питання, з яких прийняті відповідні рішення.

Постійною комісією районної ради з питань планування, бюджету, фінансів та питань реалізації державної регуляторної політики згідно з затвердженим планом роботи районної ради та планом роботи постійної комісії у співпраці з управліннями та відділами райдержадміністрації підготовлено 14 засідань комісії та розглянуто 40 питань.

В межах своїх повноважень, постійна комісія при розподілі бюджетних коштів вирішувала найбільш важливі питання, враховуючи можливості районного бюджету. Основними принципами, якими керується комісія при розподілі бюджетних коштів, є поліпшення соціально-економічного стану та розвитку Конотопського району, особливо сфери охорони здоров`я, соціального захисту населення, освіти та культури, тощо.

На постійному контролі комісії знаходиться рішення районної ради від 30.03.2016 «Про використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селища Конотопського району». 

Члени комісії виважено підходять до визначення пріоритетних напрямків фінансування, як  програм соціального та економічного розвитку, так і щодо окремих позицій бюджетних видатків. Це дозволяє ефективніше вирішувати питання поповнення дохідної частини районного бюджету, так як головне завдання в роботі комісії – це бюджет. Рішення про районний бюджет на наступний рік та звіти про його виконання публікуються у районній газеті «Сільські горизонти». З усіх питань постійною комісією та по відповідних питаннях районною радою прийняті рішення.

Співпраця депутатів постійної комісії будується на засадах рівноправності, взаємної поваги і націлена, насамперед, на забезпечення зростання рівня економічного розвитку Конотопського району.

З усіх питань постійною комісією та по відповідних питаннях районною радою прийняті рішення.

 Постійною комісією районної ради з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту проведено 3 засідання на яких опрацьовано 44 питання, що стосуються освітянсько-культурної та медико-соціальної сфери життя району.

Депутати розглянули районні програми: «Про підтримку дитячого будинку сімейного типу»; «Розвитку та підтримки Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради на 2020 рік»; здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автобусним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2020 рік; соціального захисту окремих категорій населення на 2020 рік; «Зміцнення матеріально-технічної бази територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних  послуг Конотопського району на 2020 рік».

Підтримали проекти рішень: про затвердження Положення про порядок проведення конкурсу на посаду керівника закладу загальної середньої освіти; про встановлення вартості харчування дітей дошкільного віку та учнів закладів загальної середньої освіти Конотопського району за одне відвідування; про передачу міжбюджетного трансферту щодо обслуговування дітей та осіб з інвалідністю Конотопського району у 2020 році; про надання згоди на оренду та реконструкцію нежитлової будівлі по вулиці Клубна, 27, в с.Духанівка Конотопського району Сумської області.

         Заслухали звіт начальника управління соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації про виконання затверджених Конотопською районною радою програм в сфері соціального захисту населення.

         За рекомендацією комісії було викладено в новій редакції наступні районні програми: «Освіта Конотопщини у 2019-2021 роках»; «Розвитку та підтримки Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради на 2019рік»; розвитку паліативної допомоги на 2018-2020 роки; навчання лікарів-інтернів та забезпечення лікарськими кадрами медичних закладів первинної ланки Конотопського району на 2018-2020 роки»; розвитку культури в Конотопському районі на 2019 рік; соціального захисту населення на 2017-2021 роки; соціального захисту окремих категорій населення на 2019 рік; «Зміцнення матеріально-технічної бази територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району на 2019 рік»; «Молодь Конотопщини» на 2016-2020 роки.

Підтримано внесення змін до рішень районної ради: від 19.04.2019 «Про районну програму здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2019 рік у новій редакції»; від 12.07.2019 «Про районну програму соціального захисту окремих категорій населення на 2019 рік в новій редакції»; від 04.12.2018 «Про районну програму соціального захисту сімей, в яких виховуються онкохворі діти на 2019 рік».

Згідно з планом роботи на засіданнях було заслухано хід виконання раніше прийнятих рішень районної ради.

У зв’язку з виконанням та закінченням терміну дії комісією рекомендовано  зняти з контролю рішення районної ради, що вже виконані.

З усіх питань постійною комісією та по відповідних питаннях районною радою прийняті рішення.

В другому півріччі 2019 року постійною комісією районної ради мандатною, з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, охорони громадського порядку, захисту прав і законних інтересів громадян та антикорупційної політики проведено 3 засідань, на яких розглянуті питання, які передбачені планом роботи та в межах повноважень, визначених чинним законодавством.

Належна увага приділялась здійсненню контролю  за  виконанням  рішень ради. Так, в порядку контролю було заслухано хід виконання раніше прийнятих рішень районної  ради, а  саме:

– від 19.10.2019 "Про районну комплексну програму "Правопорядок на 2016-2020 роки" в новій редакції" ;

– від 27.11.2015 «Про організацію прийому громадян району депутатами районної ради сьомого скликання»;

– від 22.11.2017 "Про районну програму "Почесний громадянин Конотопського району" на 2018-2020 роки".

Також на засіданнях постійних комісій були погоджені проекти рішень районної ради "Про районну комплексну програму "Правопорядок на 2016-2020 роки" в новій редакції"; "Про припинення комунального підприємства "Проектно-виробниче архітектурно-планувальне бюро Конотопської районної ради" шляхом ліквідації"; "Про звільнення  Семеренка Д.В. з посади начальника комунального підприємства "Проектно-виробниче архітектурно-планувальне бюро Конотопської районної ради"; а також "Про присвоєння звання "Почесний громадянин Конотопського району" Корнющенку Івану Пилиповичу.

         Всі питання, передбачені постійною комісією для розгляду на її засіданнях та пленарних засіданнях районної ради у 2 півріччі 2019 року розглянуті, прийняті відповідні рішення.          

         Постійна комісія з питань землекористування, агропромислового комплексу, малого підприємництва, архітектури, екології, будівництва, транспорту та зв’язку  провела 3 засідання.

На засіданні постійної комісії заслухано  інформацію  відділу містобудування,  архітектури  та  житлово-комунального господарства Конотопської районної  державної  адміністрації  щодо  виконання  районних  програм.  Начальник  цього відділу  інформувала  про виконання районних  програм, затверджених рішеннями районної ради від 29.12.2006 «Про хід виконання районної  програми забезпечення населення якісною питною  водою  в  достатній  кількості  на 2006-2020 роки», від 04.12.2018 «Про  районну  цільову  програму  підтримки   індивідуального житлового  будівництва  «Власний  дім»  на  2019-2020  роки», від 19.04.2019 «Про затвердження   Схеми  планування території   Конотопського   району Сумської  області».

Депутати  відмітили,  що довгострокова  програма  по  забезпеченню  населення питною водою протягом цих років діє за підтримки та залучення  коштів населення, місцевого  бюджету, обласного бюджету,  коштів державного фонду регіонального розвитку та  коштів  проекту DESPRO. Загалом протягом 2010-2017 років збудовано 157,6 кілометрів нових водопровідних мереж. В 2019 році роботи з будівництва мереж не проводились.

 За  всі  роки  протягом  яких  діє державна програма «Питна  вода  України» не виділялись  кошти державного бюджету на реалізацію заходів  програми.

На розгляд  постійної  комісії було внесено  клопотання  Шаповалівської  сільської  ради  про  погодження  проекту  землеустрою щодо  встановлення (зміни)  меж  села  Привокзальне Шаповалівської  сільської ради  з  додатковим  включенням  в  межі  населеного  пункту  земельних  ділянок загальною  площею 30,9630 га. Дане  питання  за  рекомендацією  постійної  комісії  винесено  на розгляд   депутатів  районної  ради.

За пропозицією Конотопської державної адміністрації депутати  розглянули  та  підтримали  запропонований  проект районної  Програми регулювання  містобудівної  діяльності  у  Конотопському  районі  на  2019- 2020 роки.  Відповідно до напрямків діяльності та заходів програми у 2019 році був проведений моніторинг сучасного стану території селищної та сільських рад. Визначені основні напрямки розвитку території. Також, за участю відділів Конотопської районної державної адміністрації, селищної та сільських рад, управління Держгеокадастру та інших установ та підприємств у 2019 році проведено збір вихідних даних для розроблення стратегічно – екологічної оцінки до схеми планування території Конотопського району.

В порядку контролю депутати заслухали хід виконання  рішення районної ради  від   25.03.2015 «Про  програму  по   виявленню,  локалізації  та  ліквідації   амброзії  полинолистої в  Конотопському  районі  на 2015-2020  роки».

Всі питання, передбачені постійною комісією для розгляду на її засіданнях у 2 півріччі 2019 року розглянуті, прийняті відповідні рішення.

 

Перейти до вмісту