Новини

Юстиція інформує

ImageУ СУМАХ РОЗПОЧАЛО РОБОТУ МІЖРЕГІОНАЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ, ЯКЕ ПОЄДНАЛО ТРИ ОБЛАСТІ

Північно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Суми) – новий державний орган, який поєднав Сумську, Полтавську та Чернігівську області. Центром консолідації територіальних управлінь юстиції зазначених регіонів стало місто Суми.

 Подібні структурні  зміни були обумовлені низкою факторів, серед яких є оптимізація системи територіальних органів Міністерства юстиції, покращення контролю за їхньою роботою, забезпечення ефективного виконання покладених на Міністерство завдань та раціональне використання державних ресурсів.

 

Очолила Північно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Суми) Ірина Свистун. Досконале знання роботи органів юстиції, вміння критично мислити, чітко та зрозуміло окреслювати напрями роботи, а також успішне професійне зростання від спеціаліста до керівника обласного управління юстиції стали запорукою її перемоги у виваженому, прозорому та фаховому конкурсному відборі на посаду начальника нового управління.

«Перший крок до глибинних перетворень в системі юстиції зроблено, – говорить Ірина Свистун. – Міжрегіональні управління – це новий імідж юстиції, більш високий рівень відповідальності і концентрації зусиль для того, щоб досягати успішних результатів у нашій роботі та забезпечити якісне і комфортне надання послуг громадянам». 

Північно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Суми) здійснює свою діяльність за адресою: м. Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 28; телефон/факс (0542) 66-19-48, 66-19-36; e-mail: info@sm.minjust.gov.ua; сторінка на FaceBook https://cutt.ly/7rqi9xm; офіційний сайт – http://sumyjust.gov.ua/

 

 ***

СПЛАТА СУМЧАНИНОМ 48 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ БОРГУ БУЛА ПРОСТИМУЛЬОВАНА ПРАВОВИМИ САНКЦІЯМИ

 Сумчанин Дмитро зловживав терпінням своєї родини. Колишня дружина та дочка Анастасія потребували допомоги чоловіка, але він зосередив увагу на більш важливих для нього речах.

Неправильний розподіл пріоритетів утворив аліментну заборгованість, яка сягнула понад 36 тисяч гривень. Латати «дірки» у родинному бюджеті неплатнику довелося під наглядом фахівців юстиції. Правники взяли під контроль майно, кошти та права громадянина, чим унеможливили вільне користування ними. Зокрема, державні виконавці обмежили боржника у праві виїзду за кордон. Чоловіку, звісно, це не сподобалось, оскільки він найближчим часом збирався вирушити до іншої країни.

Так намагання юристів дали свої результати. Батьком було погашено у повному обсязі борг, а також сплачено майже 4 тисячі гривень  виконавчого збору та понад 7 тисяч гривень штрафу, які також було перераховано доньці.

***

 

Перейти до вмісту