Новини

У районному центрі відкрили Пантеон національної пам’яті

ImageВідкриття саме 14 жовтня Пантеону пам’яті національної пам’яті є символічним, адже в цей день відзначають свята, які є визначними в історії України: Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України, День українського козацтва та День заснування УПА.

Участь у заході взяли голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук і голова Конотопської райдержадміністрації Микола Горбенко.

У Пантеоні об’єднані військова доблесть наших видатних пращурів – козаків, які в 1659 році отримали перемогу в Конотопській битві над московитами, а також сучасних героїв, які захищають рідну Україну. Також на ньому увічнена пам'ять 18 наших земляків та 67 воїнів 58-ої окремої мотопіхотної бригади ім. гетьмана Івана Виговського, які віддали своє життя, захищаючи незалежність  сучасної країни.

Під час  урочистої церемонії відкриття пантеону настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці отець Павло Кузь прочитав заупокійну молитву за спочилих воїнів, які віддали своє життя за нашу Батьківщину.

Керівники району та міста, військовослужбовці та мешканці Конотопщини вшанували світлу пам'ять полеглих Героїв України, поклавши квіти до Пантеону національної пам’яті.

Image

Image 

Перейти до вмісту