Новини

У Конотопському районі привітали військових

ImageВ Україні 14 жовтня має довготривалу уславлену історію: це День козацтва, Української повстанської армії, а з 14 жовтня 2014 року – офіційне державне свято – День захисника України. Саме в свято Покрови Пресвятої Богородиці українці славлять своїх захисників.

З нагоди величних свят, у селі  Вʼязове Конотопського району відбулися районні урочистості, під час яких привітали військових 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. гетьмана Івана Виговського, чоловіків і жінок, які є сучасними захисниками України.

Присутні на заході голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук і голова Конотопської райдержадміністрації Микола Горбенко зі словами  привітань і вдячності за їх військову професію, вручили подяки військовим 58-ї окремої мотопіхотної бригади та побажали, щоб життя кожного освітлювала слава перемог української армії, сила і міць нашої зброї, любов і відданість Україні.

Гості заходу мали можливість відвідати, організовану районною бібліотекою, виставку – фотознімків з історіями 58-ї окремої мотопіхотної бригади, що розповідають про життя та побут військових. Світлини  воїнів, мали не тільки чоловічі обличчя, але й  жіночі, адже тисячі жінок зі зброєю у руках воюють на сході України. Світлини були оточені символічними жовтими і блакитними дитячими долоньками зі словами побажання та підтримки тим, хто тримає над нами мирне небо.

Учасники зібрання вшанували пам'ять воїнів-уродженців Конотопщини, які віддали своє життя виборюючи незалежність, свободу та демократію.

Наскрізною темою свята стала історична паралель військових традицій українського козацтва та сучасних захисників України, а виступи аматорів сцени Конотопського району підкреслили основний меседж заходу. Родзинкою ж свята став виступ кавер-гурту 58-ї окремої мотопіхотної бригади.

Учениця В’язівської школи Софія Цементова вручила конверт із дитячими листівками-побажаннями, що були виготовлені дітьми району під час акції  «Тримайся! Ми з тобою…», представникам 58-ї окремої мотопіхотної бригади та подарувала музично-поетичну композицію «Повертайся живим».

Тож нехай усі святкові побажання про мирне щасливе життя у власній вільній державі якомога швидше стануть реальністю, а прагнення служити Україні, дбати про її розбудову та захист стане справою честі та життя кожного.

Image

Image

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту