Новини

Керівники Конотопського району виступили на брифінгу у Верховній Раді України

Image3 жовтня 2019 року в місті Києві на брифінгу у Верховній Раді України народний депутат України Ігор Молоток разом з головою Конотопської районної ради Анатолієм Боярчуком, головою Конотопської районної державної адміністрації Миколою Горбенком, а також представниками місцевих громад Сумщини з Шосткинського і Кролевецького районів, звернулись до Уряду з приводу призупинення фінансування проектів соціально-економічного розвитку територій.

Ремонтні та будівельні роботи на дорогах, у школах, лікарнях і дитячих садочках розпочаті та виконуються, Держказначейство за дорученням Мінфіну призупинило проведення видатків місцевих бюджетів по субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій.

Голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук спільно з головою Конотопської райдержадміністрації Миколою Горбенком, а також очільниками  сусідніх районів у зверненні до Уряду акцентували увагу на необхідності розблокування розпорядження Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 р. № 500-р «Деякі питання розподілу у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій». На прикладі Конотопського району, цим документом для соціально-економічного розвитку району було передбачено фінансовий ресурс в розмірі 2 млн.грн., які спрямовувались на розвиток освіти, медицини, соціального захисту людей.  

На переконання учасників брифінгу фінансування має залишатись принаймні на рівні 2019 року, більше того, кошти мають бути «перехідними», щоб не доводилось ремонтувати дороги і дахи взимку.

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту