Новини

Конотопське управління ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageЗ 29 серпня 2019 року розпочато роботу ГУ ДПС у Сумській області

Конотопське управління ГУ ДПС у Сумській області повідомляє, що на згідно  розпорядження Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року № 682-р «Питання Державної податкової служби» на підставі  вимог листа ДПС України від 28.08.2019 №527/7/99-00-01-01-02  та наказу ГУ ДПС у Сумській області від 29.08.2019 №9 Головним управлінням ДПС у Сумській області  з 29 серпня 2019 року розпочато виконання функцій і повноважень Головного управління ДФС у Сумській області, яке припиняє свою діяльність.

Конотопське управління входить в структуру Головного управління ДПС у Сумській області на правах відокремленого підрозділу. Управління знаходиться за адресою: 41615, Сумська область, м. Конотоп, проспект Миру, 2,  телефон 6-62-98.

Територією обслуговування Конотопського управління є Конотопський, Буринський, Кролевецький та Путивльський райони Сумської області. До структури Конотопського управління входять податкові інспекції, які знаходяться:  Конотопська ДПІ – безпосередньо в управлінні, Буринська ДПІ – 41700, м. Буринь, вул. Ринкова, 7, Кролевецька ДПІ – 41300, м. Кролевець, вул. Європейська, 11, Путивльська ДПІ – 41500, м. Путивль, вул. Іоанна Путивльського, 46.

Субсайт територіального органу Головного управління ДПС у Сумській області: http://sumy.tax.gov.ua.

 

Переміщення коштовних речей через кордон

   На митному посту «Бачівськ», 02.09.2019 під час огляду рейсового автобусу сполученням «Москва-Житомир», у громадянина України виявлено настільний годинник фірми «Atmos», виробництва Швейцарія, вартість якого близько 6500 доларів США. Відповідно до норм Митного кодексу України через кордон наземним транспортом дозволено  переміщувати товари (крім підакцизних) сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кілограм, а тому  даний товар підлягає обов’язковому декларуванню та оподаткуванню. Чоловіком не було задекларовано коштовний годинник, чим порушено вимоги законодавства.

На правопорушника складено протокол про порушення митних правил згідно з ст.472 Митного кодексу України, товар вилучено та передано для  подальшої експертизи та прийняття правового рішення.

 

Скасування реєстрації розрахункової книжки

Конотопське управління ГУ ДПС у Сумській області  інформує, що скасування розрахункової книжки (далі – РК) здійснюється одночасно зі скасуванням реєстрації книги обліку розрахункових операцій (далі – книга ОРО) на окрему господарську одиницю або на реєстратор розрахункових операцій (далі – РРО).

Норми визначені п. 9 глави 1 розділу IIІ Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 із змінами та доповненнями (далі – Порядок № 547).

Згідно з п. 1 глави 3 розділу II Порядку № 547 скасування книги ОРО на РРО здійснюється одночасно із скасуванням реєстрації РРО або за заявою суб’єкта господарювання у разі викрадення, втрати, прийняття розпорядчого документа про те, що у випадку виходу з ладу РРО або відключення електроенергії проведення розрахункових операцій не здійснюється до моменту належного підключення резервного РРО або включення електроенергії, непридатності для використання тощо.

Рішення про скасування реєстрації книги ОРО на РРО може бути прийнято керівником контролюючого органу за місцем реєстрації РРО або уповноваженою особою контролюючого органу, якщо порушено цілісність засобу контролю, встановленого на книгу ОРО на РРО, та/або виявлено факт опломбування книги ОРО на РРО підробленим засобом контролю або таким, номер якого не збігається з номером, зазначеним у реєстраційній заяві.

У разі прийняття рішення про скасування реєстрації книги ОРО на РРО посадова особа контролюючого органу не пізніше наступного робочого дня з дня виникнення підстав вносить відповідні дані до інформаційної системи ДФС та здійснює запис на титульній сторінці книги ОРО на РРО (у разі її наявності) щодо скасування реєстрації книги ОРО, який засвідчує своїм підписом та печаткою контролюючого органу.

 

Виправлення помилок у повідомлення про прийняття на роботу

Конотопське управління ДПС у Сумській області нагадує, що до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором власник підприємства, установи, організації або фізична особа – підприємець, які є роботодавцями, повинні подати до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування повідомлення про прийняття працівника на роботу (далі – Повідомлення).

Форма Повідомлення про прийняття працівника на роботу затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року № 413 (далі – Постанова № 413).

Пунктом 2 додатка до Постанови № 413 встановлено тип Повідомлення:  «початкове» – подання інформації про прийняття працівника на роботу;  «скасовуюче» – подається у разі допущення помилки роботодавцем та необхідності внесення змін до повідомлення про прийняття працівника на роботу.

У разі допущення помилки роботодавцем та необхідності внесення змін до Повідомлення подається Повідомлення типу «скасовуюче» з помилковими даними і одночасно повідомлення типу «початкове» з правильними даними.

 

Протягом  8 місяців 2019 року  надійшло більше 450 млн. грн. ЄСВ

Впродовж січня – серпня поточного року Конотопським управлінням ГУ ДПС у Сумській області забезпечено надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на загальну суму 450,1млн. гривень. Якщо порівняти цей показник з аналогічним періодом 2018 року, то у цьому році ЄСВ сплачено більше на 88,7 млн. грн. або на 24,5 відсотків.

У серпні 2019 року забезпечено надходження 54,3 млн. грн. ЄСВ, що  на 18,3 відс., або на 8,4 млн. грн. перевищує показник аналогічного періоду 2018 року.

Територіальні органи ДПС й надалі контролюватимуть дотримання податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів громадянам з метою виконання покладених завдань із забезпечення реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску для забезпечення своєчасного здійснення пенсійних виплат і соціальних допомог.

 

Перейти до вмісту