Новини

Конотопське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України інформує

ImageКонотопське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області інформує: Упродовж І півріччя 2019 року Конотопське відділення профінансувало надання матеріального забезпечення для близько 4 тисяч застрахованих осіб.

За загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності надаються такі види матеріального забезпечення:

1. Допомога по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною). Надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково  компенсує втрату заробітної плати (доходу), у разі настання в неї страхового випадку. Сума допомоги від Фонду залежить від тривалості страхового стажу та розміру середньоденного доходу працівника.  Протягом півріччя поточного року застраховані особи нашого регіону отримали від Фонду  9,7 млн гривень, що на 1,5 млн гривень більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, або на 18,4 %.

2. Допомога по вагітності та пологах. Надається застрахованій особі у розмірі 100% середньої заробітної плати (доходу) і не залежить від страхового стажу. Допомога не може бути меншою за розмір допомоги, обчислений із мінімальної заробітної плати, встановленої на час настання страхового випадку. Особам, які протягом 12 місяців перед настанням страхового випадку мають стаж менше 6 місяців, розмір допомоги розраховується, виходячи з нарахованої заробітної плати (доходу), з якої сплачуються страхові внески, але не більше за розмір допомоги, обчислений із двократного розміру мінімальної заробітної плати. З січня по червень 2019 року профінансовано 3,7 млн гривень допомог по вагітності та пологах. Середньоденна допомога зросла в порівнянні з півріччям 2018 року з 159,54 гривні до 194,32 гривень, або на 121,8 %.

3. Допомога на поховання (крім поховання пенсіонерів і безробітних осіб). На ці цілі Конотопське відділення направило 61,5 тис. гривень.

Додатково повідомляємо, що з метою часткової стабілізації фінансового стану Фонду в умовах зростання видатків на матеріальне забезпечення та страхові виплати, з ціллю своєчасності здійснення фінансування страхувальників 24 липня Урядом було затверджено зміни до пропорцій розподілу єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Відповідно до прийнятого рішення, за погодженням із сторонами соціального діалогу на серпень 2019 року розмір частки ЄСВ, що спрямовується на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві, встановлено на рівні 14,2464%. До відома зазначаємо, що  на теперішній час частка ЄСВ, що спрямовується до Фонду, складає 9,3759%.

Перейти до вмісту