Новини

Інформація управління статистики у Конотопському районі

ImageДо уваги випускників 2019 року!

У 2019 році Національна академія статистики, обліку та аудиту (далі – НАСОА) (м. Київ) здійснюватиме набір студентів на 2019/20 навчальний рік на денну та заочну форму навчання для здобуття освітніх рівнів бакалавра та магістра за спеціальностями “Економіка” (спеціалізація  “Економічна кібернетика”, “Прикладна статистика та аналітика”), “Облік і оподаткування” (спеціалізація “Облік, аудит і оподаткування”), “Фінанси, банківська          справа і страхування” та “Мененджмент” (спеціалізація “Міжнародний мененджмент”).

Серед столичних ВНЗ економічного профілю НАСОА вирізняється досить помірною і вигідною ціною навчання. При Академії є гуртожиток для забезпечення проживання студентів з інших міст. В НАСОУ діють безкоштовні підготовчі курси, випускники яких  мають преференції при зарахуванні на навчання (за інших рівних умов).

Інформація про спеціальності та спеціалізації, форми та вартість навчання, терміни подачі документів розміщена на сайтах НАСОА www.nasoa.edu.ua та Головного управління статистики у Сумській області www.sumy.ukrstat.gov.ua. Інформаційні матеріали можна отримати в Академії.

Контактні телефони в НАСОА:

Черушева Г.Б. (зав.відділу профорієнтаційної роботи) –                            (044) 484-47-73;

Музиченко М.В. (зав.приймальної комісії) –(044) 484-47-78.

 

 

Стан ринку праці у Сумській області

                    Головне управління статистики

                    у Сумській області повідомляє:

(за даними Сумського обласного центру зайнятості)

 

Упродовж січня–червня 2019 року статус безробітного у центрах зайнятості області отримали 14510 осіб. За цей період за сприяння Держслужби зайнятості працевлаштовано 7539 осіб, найбільше – у м.Суми, Лебединському, Конотопському та Шосткинському районах. Крім того, 4345 осіб проходили профнавчання, брали участь у громадських роботах та роботах тимчасового характеру.

 

На кінець червня поточного року на обліку залишалося 14,7 тис. безробітних осіб, чверть яких – це молодь у віці до 35 років. Водночас, у базі вакансій налічувалося 2574 вільні робочі місця. Навантаження на 1 вакантну посаду у середньому становило 6 осіб.

 

Допомогу по безробіттю на кінець червня 2019 року отримували
11760
осіб. Середній розмір допомоги у червні поточного року становив
2716 грн проти 2212 грн – торік.

 

 

 

Стан галузі тваринництва у Сумській області

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє:
у січні–червні 2019р. на Сумщині вироблено 30,4 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), 197,
7 тис.т молока та 205,9 млн.шт яєць.
 

За обсягами виробництва м’яса на Сумщині найбільшими виробниками
є підприємства Сумського, Краснопільського, Буринського та Конотопського районів, які у загальному підсумку по області забезпечують понад 70%
виробництва м’яса. Щодо виробництва молока: найбільші обсяги демонструють підприємства Сумського, Конотопського, Роменського, Охтирського, Буринського та Тростянецького районів. У січні–червні 2019р. середній надій молока становив 2647 кг на одну корову.

 

Станом на 1 липня 2019р. чисельність поголів’я худоби та птиці в усіх категоріях господарств становила: 153,0 тис.голів великої рогатої худоби
(у т.ч. 74,
4 тис.голів корів), 119,0 тис.голів свиней, 44,9 тис.голів овець та кіз, 7593,5 тис.голів свійської птиці.

 

 

Перейти до вмісту