Новини

Конотопське управління ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageВідкрито рахунки для зарахування плати за ліцензії на право торгівлі пальним

Конотопське управління ГУ ДФС у Сумській області нагадує, що з 1 липня 2019 року запроваджуються ліцензії на право оптової або роздрібної торгівлі пальним, виробництво та зберігання пального.

У зв’язку з цим 15.05.2019 року Державною казначейською службою України відкриті рахунки для сплати за ліцензії на пальне, зокрема на виробництво пального, право оптової та роздрібної торгівлі пальним, право зберігання пального.   

Реквізити рахунків розміщені на субсайті ГУ ДФС у Сумській області за посиланням: http://sumy.sfs.gov.ua/byudjetni-rahunki/. 

 

У потязі «Москва-Одеса» вилучено художню літературу

На залізничній станції «Конотоп» Південно-Західної залізниці 12 червня 2019 року  працівники Сумської митниці ДФС упередили незаконне переміщення через кордон художньої літератури.

Під час здійснення митного контролю вагону потягу сполученням «Москва-Одеса» митниками виявлено 110  сучасних  книг різних авторів та найменувань, про які пасажир потягу не повідомив у своїй митній декларації.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 №262 через кордон пропущено 10 книжок, а інші 100 книг художньої літератури – підлягають обов’язковому декларуванню з наданням документів, що видаються державними органами для здійснення митного контролю у відповідності до ст.196 Митного кодексу України, Постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 №262 та наказу Мінфіну від 28.05.2012 №614.

На правопорушників складено протоколи про порушення митних правил згідно ст.472 Митного кодексу України. Товар вилучено та передано для  подальшої експертизи та прийняття правового рішення.

 

На Сумській митниці ДФС затримано харчові добавки

Митники Сумщини зупинили спробу незаконного переміщення через кордон препарату, що відноситься до класу біологічно активних харчових добавок.

Під час здійснення митного контролю 11.06.2019 по станції «Конотоп» Південно-західної залізниці працівниками Сумської митниці ДФС затримано громадянина України, який намагався перевезти через кордон незадекларований препарат  «Інолтра» у кількості 10 банок у кожній 180 капсул.  Правопорушник у своїй митній декларації зазначив, що переміщує через кордон дитячі підгузки та миючі засоби у загальній вартості 14,4тис. гривень.

 Зазначені дії мають ознаки порушень митних правил, передбачених статтею 472 Митного кодексу України. Товар вилучено для проведення експертизи та прийняття правового рішення.

 

Нові правила щодо направлення платником податків декларації поштою

Конотопське управління ГУ ДФС у Сумській області звертає увагу, що Кабінет Міністрів України своєю постановою від 22.05.2019 р №419 скасував окремий порядок оформлення поштових відправлень з вкладенням матеріалів звітності, розрахункових документів і декларацій.

Нагадуємо, що до цього часу діяла постанова Кабміну від 28 липня 1997 р. за № 799, яка передбачала окремий Порядок поштового відправлення податкових декларацій.  

Відтак, починаючи з 28 травня 2019 року такі відправлення слід проводити на підставі загальних Правил надання поштового зв'язку.

Натомість звертаємо увагу: якщо платник податків вирішив відправити декларацію до фіскальної служби поштою, то таке відправлення потрібно зробити не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного терміну подання такої декларації (п. 49.3 ПКУ).

 

Платники спрямували на підтримку армії  19  млн. гривень

«У травні  2019 року платниками податків зареєстрованими в Конотопському управлінні ГУ ДФС у Сумській області сплачено до Державного бюджету 4,2 млн. грн. військового збору. Загалом Конотопським управлінням за січень-травень 2019 року, завдяки платникам податків, до бюджету мобілізовано 19,0 млн. грн. військового збору, що більше минулорічних надходжень на 4,0 млн. гривень. Збір за аналогічний період 2018 року складав 15,0 млн. гривень.» – повідомив у інтерв’ю Андрій Майданевич, начальник Конотопського управління ГУ ДФС у Сумській області.

«Конотопське управління звертає увагу фізичних осіб та суб’єктів господарювання всіх форм власності на те, що сплата військового збору є вкрай необхідною для підтримки та розвитку армії. У зв’язку з політичною ситуацією, на даний час, це єдиний шлях для захисту незалежності України, а тому необхідність нарахування та сплати військового збору визначена Податковим кодексом України. Неприпустимо в такій ситуації використовувати працю осіб без належного оформлення та виплачувати заробітну плату в «конвертах». Платниками збору є  фізичні особи – резиденти, які отримують доходи як з джерела їх походження в Україні, так і з іноземних доходів. Ставка збору становить 1,5 відсотків від доходів», – підсумував  Андрій Майданевич.

Перейти до вмісту