Новини

Конотопське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України інформує

ImageНачальник Конотопського  відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області Галина Листопад та заступник начальника  відділення – начальник відділу медичних та соціальних послуг Оксана Брагінець провели семінар з головою комісії з соціального страхування  відділу освіти Конотопської РДА, бухгалтерами відділу освіти Конотопської РДА, головами комісій із соцільного страхування загальноосвітніх шкіл Конотопського району.

Г.Листопад розповіла про джерела формування коштів Фонду соціального страхування України, про частку єдиного соціального внеску, що спрямовується на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві. Ознайомила присутніх з результатами аналізу рівня захворюваності по Конотопському регіону в І кварталі 2019 року, порівнюючи показники з аналогічними періодами 2018, 2017 років.  Зосередила увагу присутніх на порівнянні сум надходжень до бюджету Фонду від єдиного соціального внеску, що перераховує Відділ освіти Конотопської РДА, з сумами витрат по тимчасовій непрацездатності для освітян Конотопського району, відмітила високий стрибок захворюваності  застрахованих осіб організації в травні, червні, липні 2018 року.  Наголосила на прийнятті дієвих заходів по зниженню рівня захворюваності в організації. 

В ході семінару О.Брагінець підняла питання дотримання законодавства комісіями із соціального страхування при прийнятті рішень про призначення або відмову в призначенні матеріального забезпечення застрахованим особам. Учасники семінару також дізналися про порядок, умови видачі й продовження листка непрацездатності, про порядок обчислення середньої заробітної плати для розрахунку виплат за загальнообовязковим державним соціальним страхуванням, про правильність обчислення страхового стажу для призначення матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду. 

Цікавою для присутніх була тема проведення лікування застрахованих осіб після перенесених  захворювань та травм в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів.

По завершенню семінару спеціалістами відділення було надано кваліфіковані та вичерпні відповіді на поставлені запитання  районних освітян.  Голові комісії із соціального страхування відділу освіти Конотопської РДА надані роздруновані методичні рекомендації щодо оформлення медичної документації з метою надання застрахованим особам та потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання матеріального забезпечення, медичних та соціальних послуг за рахунок коштів Фонду.

Перейти до вмісту