31 сесія 7 скликання (19.04.2019)

Про районну цільову програму заохочення обдарованої учнівської молоді в рамках процесу …

 Image

КОНОТОПСЬКА  РАЙОННА  РАДА

СЬОМЕ СКЛИКАННЯ

ТРИДЦЯТЬ ПЕРША СЕСІЯ

 РІШЕННЯ

Конотоп

19.04.2019

Про районну цільову  Програму

заохочення обдарованої учнівської

молоді в рамках процесу євроінтеграції

 

З метою забезпечення  підтримки обдарованої учнівської молоді району шляхом створення умов для її творчого, інтелектуального, духовного і фізичного розвитку, в рамках реформування освіти України, окреслення шляхів її інтеграції в європейський і світовий освітній простір, відповідно до Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 № 2456-VI, Закону України «Про освіту» від 05.09.2017 № 2145-V-III, на виконання Національної доктрини розвитку освіти України у ХХІ столітті, затвердженої Указом Президента України від 17.04.2002 №347/2002, на підставі Указу Президента України від 21.02.2017 року № 43/201 «Про Концепцію вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017-2020 роки»,  Розпорядження Кабінету Міністрів України від 25.10. 2017 № 779-р «Про схвалення Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки», розпорядження голови Конотопської районної державної адміністрації від 06.03.2019 № 77-ОД «Про реалізацію у Конотопському районі у 2019 році Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки», державної Програми заохочення, підтримки і створення можливостей для обдарованих дітей, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 08.08.2007 № 1016, Постанови Кабінету Міністрів України від 20.02.2019 № 117 «Про порядок виїзду дітей за кордон на відпочинок та оздоровлення», Постанови Кабінету Міністрів від 02.02. 2011

№ 98 «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів», керуючись  статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 № 280/97, районна рада вирішила:

1.Затвердити районну цільову Програму заохочення обдарованої учнівської молоді в рамках процесу євроінтеграції (додається).

2.Визначити головним розпорядником коштів та відповідальним виконавцем  відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації.

3.Відділом освіти Конотопської районної державної адміністрації покласти відповідальність за формування, супровід групи дітей, збереження їх життя, здоров’я та повернення дітей в Україну  на керівника групи відповідно до вимог чинного законодавства.     

4.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту, а організацію виконання на відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації.

 

Голова                                                                    А. БОЯРЧУК              

 

Микола Вербняк 6 64 43

Надіслано: до протоколу -1, постійній комісії з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров'я та соціального захисту-1, РДА-1, фінансовому управлінню РДА-І, відділу економічного розвитку та торгівлі РДА-1, відділу освіти РДА -1

 

                                                 Додаток

                                                 до рішення районної ради

                                                 сьомого скликання від 19.04.2019

                                                        

                                                                                                                                                                                                                                    Районна цільова Програма заохочення обдарованої

                             учнівської  молоді в рамках процесу євроінтеграції

                                        (далі – Програма)

 

1.      Паспорт Програми.

1

Ініціатор розроблення Програми

 Конотопська районна державна адміністрація

2

Дата, номер і назва розпорядчого документу органу виконавчої влади про розроблення Програми

Розпорядження голови Конотопської районної державної адміністрації від 10.04.2019                 № 107-ОД«Про розроблення проекту районної цільової Програми заохочення обдарованої

учнівської молоді в рамках процесу євроінтеграції», від 11.04.2019 № 111-ОД      

«Про схвалення проекту районної цільо-

вої програми заохочення обдарованої

учнівської молоді в рамках процесу

євроінтеграції»

3

Розробник Програми

Відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації

4

Співрозробник Програми

____

5

Відповідальний виконавець  Програми

Відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації

6

Учасники Програми

Відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації

7

Терміни реалізації Програми

2019 рік

8

Перелік місцевих  бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми

Районний бюджет

9

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, всього,в тому числі

 

 

102689,00 гривень

9.1

Коштів районного бюджету

102689,00 гривень

 

 

ІІ. Визначення проблеми, на розв’язання

якої спрямована Програма

 

На сучасному етапі розвитку суспільства, що відзначається процесами глобалізації, євроінтеграції, соціальним запитом є виховання творчої особистості, здатної самостійно мислити, генерувати оригінальні ідеї, приймати нестандартні рішення. Проблеми обдарованості, творчості, інтелекту поступово переростають у послідовну державну політику, спрямовану на створення умов, що забезпечували б виявлення, розвиток та заохочення обдарованих дітей, реалізацію їх потенційних можливостей.

Обдаровані учні,  які не тільки наполегливо здобувають знання, а й гідно представляють свій  заклад освіти в престижних інтелектуальних, творчих, спортивних змаганнях,  потребують розширення своїх потенційних здібностей і талантів шляхом отримання практичного досвіду європейських освітніх програм. Це можливо за умови надання цьому питанню особливої уваги та належного фінансування.

Програма враховує сучасні вимоги і перспективи, декларовані в «Стратегії розвитку державної молодіжної політики на період до 2020 року», Хартії основних прав Євросоюзу, Європейському пакті в інтересах молоді, Молодіжній стратегії Європейського Союзу, Законі України «Про освіту», Національній доктрині розвитку освіти України у ХХІ столітті, державній Програмі заохочення, підтримки і створення можливостей для обдарованих дітей, Указі Президента України «Про Концепцію вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017-2020 роки»,  Розпорядженні Кабінету Міністрів України «Про схвалення Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки», розпорядженні голови Конотопської районної державної адміністрації «Про реалізацію у Конотопському районі у 2019 році Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки».

Дана  Програма дозволить інтегрувати обдарованих учнів  в освітній простір Європейського співтовариства.

Програма побудована з урахуванням вікових меж дітей від 10 до 17 років.

                

ІІІ. Визначення мети Програми

 

Основною метою Програми є забезпечення підтримки обдарованої учнівської молоді району шляхом створення умов для її творчого, інтелектуального, духовного і фізичного розвитку через сучасні освітні форми, комунікації з європейськими однолітками. Це сприятиме  формуванню нової генерації молоді, яка, поділяючи цінності демократичного суспільства, поважає культуру, релігію, світосприйняття інших народів, вільно володіє кількома європейськими мовами, що забезпечить основу для динамічного розвитку і  самореалізації  в сучасному глобалізованому світі,  а також набуття нових практичних навичок та вмінь,  установлення міжнародних партнерських контактів, гідного представлення своєї держави як рівноправного члена міжнародної спільноти.

Основні завдання: інтеграція української освіти в європейський  освітній простір шляхом навчання обдарованих учнів Конотопського району на підставі Меморандуму та Угоди про міжнародну співпрацю з Міжнародним коледжем індустріалізації захисту населення (Республіка Болгарія) в школі «Євроінтеграція»  (м. Варна, Республіка Болгарія).

ІV. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів               та джерел фінансування, строки та етапи виконання Програми

        

Шляхами вирішення проблеми заохочення обдарованих дітей, реалізації їх потенційних можливостей у рамках евроінтеграційних процесів є:

організація навчання 11 обдарованих учнів з 03.06 по 13.06 2019 року в школі «Євроінтеграція» на території Республіки Болгарія європейським освітнім програмам з інтеграції в європейську спільноту, з проживанням та навчанням на території готельного комплексу «ГЛАДІОЛА» курортного комплексу «Золоті Піски» на березі Чорного моря.

Основними засобами, що повинні використовуватися, є:

проведення інформаційної кампанії  щодо можливостей для обдарованих учнів навчатися в школі «Євроінтеграція»  на території Республіки Болгарія;

формування групи з одинадцяти обдарованих учнів, що будуть навчатися в школі «Євроінтеграція»  на території Республіки Болгарія з 03.06 по 13.06. 2019 року;

вирішення організаційних питань щодо виїзду обдарованих дітей на навчання на території Республіки Болгарія в школі «Євроінтеграція»  

 

Порядок визначення претендентів на навчання в школі «Євроінтеграція»  на території Республіки Болгарія  викладено в Додатку 1 до Програми.

            Програма буде реалізована в 2019 році.

 

                             Ресурсне забезпечення Програми

Обсяг коштів, що пропонується залучити на виконання Програми

Термін  виконання

Програми

Усього витрат на виконання Програми

Обсяг ресурсів, усього, у тому числі

2019

102689,00 гривень

районний бюджет

2019

102689,00 гривень

      

V. Перелік завдань і заходів Програми та

Результативні показники.

 Основним завданням Програми є інтеграція української освіти в європейський  освітній простір шляхом навчання обдарованих учнів Конотопського району на підставі Меморандуму та Угоди про міжнародну співпрацю з Міжнародним коледжем індустріалізації захисту населення (Республіка Болгарія) в школі «Євроінтеграція»  (м. Варна, Республіка Болгарія). Очікувані результативні показники – підтримка обдарованої учнівської молоді району шляхом створення умов для її творчого, інтелектуального, духовного і фізичного розвитку через сучасні освітні форми, комунікації з європейськими однолітками.

VI. Напрями діяльності та заходи Програми

викладені у Додатку 2 до Програми.

 VII. Координація та контроль за ходом виконання Програми.

 Функції з координації виконання заходів Програми покладаються на відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації.

Звіт про виконання програми надається відповідальним виконавцем, головним розпорядником бюджетних коштів голові районної ради, голові районної державної адміністрації та відділу економічного розвитку і торгівлі Конотопської районної адміністрації до 01.07.2019 року.

 

         Контроль за виконанням Програми покладається на постійну комісію районної ради з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту, а організація виконання на відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації.

 

Заступник голови                                                           І. КЛІГУНОВА

 

                                                                                           Додаток 1 до Програми

 

                       Порядок визначення претендентів на навчання

                                              ( Далі – Порядок)

 

1.    Цей Порядок визначає формування групи з одинадцяти обдарованих учнів закладів загальної середньої освіти Конотопського району для поїздки на навчання  за європейскими освітніми програмами  з інтеграції в європейську спільноту з метою отримання освіти  в школі «Євроінтеграція»  в Республіці Болгарія, м. Варна.

2.    Визначення претендентів на навчання проводиться відділом                       освіти Конотопської районної державної адміністрації.

3.    Кандидатом на отримання заохочення у вигляді навчання в школі «Євроінтеграція» можуть бути обдаровані учні віком від 10 до 17 років за особисті досягнення в конкурсах, турнірах, олімпіадах, а саме:

3.1.   Переможці та призери районних, обласних, Всеукраїнських                                                              олімпіад з базових дисциплін.

3.2.   Переможці та призери районних, обласних та Всеукраїнських конкурсів наукових робіт.

3.3.   Переможці та призери районних, обласних та Всеукраїнських                                  інтелектуальних конкурсів, турнірів.

3.4. Переможці та призери районних, обласних та Всеукраїнських творчих, мистецьких конкурсів, спортивних змагань.

3.5. Відмінники навчання.

4. При прийомі документів ураховуються досягнення за 2018-                                 2019 роки.

5. Рекомендації щодо кандидатів на отримання заохочення                        здійснює адміністрація закладів загальної середньої освіти.

6. Розгляд документів для отримання заохочення проводить відділ                       освіти Конотопської районної державної адміністрації на підставі заяви батьків з наданням документів, що засвідчують перемоги дитини в конкурсах, турнірах, олімпіадах, відмінні успіхи в навчанні, а саме похвальні листи, грамоти, дипломи.

7. У разі подання документів на більшу кількість кандидатур ніж одинадцять, відділом освіти Конотопської районної державної адміністрації  проводиться конкурсний відбір серед претендентів на навчання.

8. Основними критеріями конкурсного відбору є:

рівень досягнень претендента в районних, обласних, Всеукраїнських                                                                       олімпіадах, турнірах, конкурсах, спортивних змаганнях;

відмінні успіхи в навчанні;

творча індивідуальність претендента, особливий розвиток спеціальних здібностей, лідерські якості.

 

Заступник голови                                                           І. КЛІГУНОВА


                                                                                                                                                                         Додаток  2 до Програми

 

Напрями діяльності та заходи

Програми

 

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

Перелік заходів програми

Строк вико

нання захо

ду

Виконавці 

Джерела фінансування

Орієнтов

ний обсяг фінансування (витрат)

грн.

Очікуваний результат

1.

Організація навчання  в школі «Євроінтеграція»

м. Варна, Республіка Болгарія.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.1. Інформування громадськості, батьків та учнів закладів загальної середньої освіти Конотопського району, щодо можливості, в рамках євроінтеграційних процесів, навчання обдарованих дітей в школі «Євроінтеграція»

м. Варна, Республіка Болгарія.

 

1.2. Формування групи з одинадцяти учнів, що буде навчатися  в школі «Євроінтеграція» м. Варна, Республіка Болгарія

 

До

01.03.

2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До

01.05.

2019

 

Відділ освіти Конотоп

ської райдерж

адміністра

ції

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відділ  освіти Конотоп

ської райдерж

адміністра

ції

 

 

 

       _

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    _

 

 

 

 

 

 

    

 

       _

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      _

 

 

 

 

 

 

     

Підвищення рівня поінформованості

громадськості, батьків та учнів закладів загальної середньої освіти Конотопського району, щодо можливості, в рамках євроінтеграційних процесів, навчання обдарованих дітей в школі «Євроінтеграція»

м. Варна, Республіка Болгарія.

 

 

 

Підтримка та реалізація освітніх євроінтеграційних проектів, важливих для

інтеграції української освіти в світовий простір

2

 Навчання обдарованих учнів закладів освіти Конотопського району в школі «Євроінтеграція»               м. Варна, Республіка Болгарія на території готельного комплексу «ГЛАДІОЛА»
курортного комплексу «Золоті Піски»,
на березі Чорного моря
у період 
з 03.06 по13.06 2019 року

 

2.1. Забезпечення видатків, пов’язаних з поїздкою групи учнів  в  м. Варна, Республіка Болгарія

 

 

 

2.2.Забезпечення видатків на відрядження методиста методичного кабінету Конотопської районної ради, як супроводжуючого групи учнів в  м. Варна, Республіка Болгарія

 

 

 

 

Відділ  освіти  Конотоп

ської райдерж

адміністра

ції

 

Відділ  освіти  Конотоп

ської райдерж

адміністра

ції

За рахунок  коштів

район

ного бюджету

 

 

За рахунок  коштів

район

ного бюджету

84810,00

гривень

 

 

 

 

 

 

17879,00

гривень

 

Інтеграція обдарованих учнів закладів загальної середньої освіти Конотопського району  в освітній простір Європейського співтовариства

 

 

 

 

Усього за програмою

 

 

 

102689,00 гривень

 

 

 
                                                                                      

                      Заступник голови                                                  І. КЛІГУНОВА

 
                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Перейти до вмісту