Новини

Конотопське управління ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageВсесвітньо відомі сумські біатлоністки задекларували свої доходи

Днями в управління у м. Сумах ГУ ДФС у Сумській області в завітали відомі усьому світу легендарні  біатлоністки Віта та  Валентина Семеренки.

Сестри Віта та Валя – члени національної збірної команди України,  заслужені майстри спорту, відповідно п’яти та семиразові чемпіонки Європи, повні кавалери ордену княгині Ольги, почесні громадянки м.Суми. У своєму щільному графіку тренувань видатні сумчанки знайшли час для виконання конституційного обов’язку громадянина України – декларування  доходів та сум призів, отриманих у 2018 році.

Наша землячка Віта Семеренко висловилася щодо необхідності декларування доходів: «Я цілковито усвідомлюю, що своєчасно сплачені податки сприяють вихованню здорового молодого покоління – майбутнього нашої держави та великого потенціалу українського спорту. Спортсмени гостро відчувають залежність від наповненого бюджету, що являється основою фінансування сфери українського спорту. А це – кошти на утримання та розвиток спортивної галузі, поліпшення її матеріально-технічного забезпечення. Маючи спортивну базу європейського зразка, можна впевнено гарантувати, що результати перевершать очікування. Чим більше коштів направлено на розвиток спорту, тим більше тренувань, і, звичайно ж,  перемог» – впевнена сумська біатлоністка.

Конотопське управління звертає увагу спортсменів, які отримали доходи на те, що вони зобов’язані долучитись до виконання свого громадянського обов’язку та прийняти участь в декларування своїх доходів, подавши до2 травня 2019 року декларацію про доходи отримані в 2018 році.

 

З 2 травня вступають у дію нові рахунки для сплати ЄСВ

Конотопське управління ГУ ДФС у Сумській області повідомляє, що з 2 травня 2019 року вступають у дію нові небюджетні рахунки 3719, відкриті на ім’я територіальних органів Державної фіскальної служби України, для сплати коштів єдиного внеску та фінансових санкцій у зв’язку з проведенням реорганізації територіальних органів ДФС.

Звертаємо увагу, що до 26.04.2019 діють старі рахунки 3719, відкриті на ім’я територіальних органів Державної фіскальної служби України.

Нагадаємо, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України «Про перенесення робочих днів у 2019 році» від 10.01.2019 № 7-р у квітні поточного року вівторок 30 квітня перенесено на суботу 11 травня, тобто останній день сплати нарахованих податкових зобов’язань з податків і зборів припадає на вихідний день 30 квітня 2019 року. Нормами податкового кодексу України не передбачено перенесення термінів слати податків і зборів (п.57.1 ст.57 Кодексу), тому сплату нарахованих поточних податкових зобов’язань необхідно здійснити не пізніше 26 квітня 2019 року.

 

До уваги платників акцизного податку

Конотопське управління ГУ ДФС у Сумській області доводить до відома , що відповідно до підрозділу 5 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України суб’єкти господарювання, які з 1 липня 2019 року відповідатимуть визначенню «платник акцизного податку», зобов’язані: з 1 травня 2019 року до 1 червня 2019 року зареєструвати в системі електронного адміністрування реалізації пального усі акцизні склади, розпорядниками яких такі платники податку будуть станом на 1 липня 2019 року; до 1 липня 2019 року зареєструватися платниками податку та зареєструвати в системі електронного адміністрування реалізації пального усі акцизні склади, розпорядниками яких такі платники податку будуть станом на 1 липня 2019 року; протягом 20 календарних днів, починаючи з 1 липня 2019 року, подати до контролюючого органу акт проведення інвентаризації обсягів залишків спирту етилового станом на початок дня 1 липня 2019 року із зазначенням адрес об’єктів, на яких зберігаються відповідні обсяги залишків спирту етилового, перелік резервуарів, в яких зберігаються обсяги залишків спирту етилового, їх технічних параметрів (фізична місткість, що відповідає технічним паспортам), правовстановлюючих документів на відповідні об’єкти та документів, що засвідчують правові підстави експлуатації таких об'єктів.

 

Всеукраїнський Інтелектуальний конкурс «Податківець майбутнього»

Університет державної фіскальної служби України ініціює проведення IІI Всеукраїнського Інтелектуального конкурсу «Податківець майбутнього» як одного із незалежних складових Всеукраїнського конкурсу «Податківець майбутнього». До участі запрошуються учні 9-11 класів усіх регіонів України.

І тур. Регіональний, що проходитиме у двох форматах (на вибір). Дистанційний, з використанням платформи Moodle (19 квітня -11 травня 2019 року). Стаціонарний (11 травня 2019 року) на базі відокремлених структурних підрозділів Університету (у м. Вінниці, Житомирі, Кам'янець-Подільському, Львові).

ІІ тур. Фінал (17 травня 2019 року) на базі Університету ДФС України.

Основними завданнями є сприяння у вихованні та формуванні свідомого ставлення до сплати податків у молоді шкільного віку; налагодження партнерських відносин між податківцями та майбутніми платниками податків; реалізація дітьми інтелектуальних  здібностей і підтримка талановитих та обдарованих дітей; організація змістовного дозвілля.

Учасники беруть участь у Конкурсі на добровільних засадах. Для участі необхідно здійснити заповнення онлайн – заяви http://www.nusta.edu.ua, головна сторінка.

 

Місцеві бюджети отримали більше 219 млн. гривень

«Конотопським управлінням ГУ ДФС у Сумській області за січень-березень 2019 року забезпечено збір до місцевих бюджетів в сумі 219,6 млн. гривень що на 32,9 млн. грн., або  17,7 відсотків більше ніж за відповідний період 2018 року» – повідомив в інтерв’ю начальник Конотопського управління ГУ ДФС у Сумській області Андрій Майданевич.

«У березні 2019 року місцеві скарбниці отримали 68,2 млн. гривень, це на 8,0 млн. гривень більше ніж за відповідний період минулого року. Основним джерелом наповнення місцевих бюджетів у січні-березні 2019 року є податок на доходи фізичних осіб. Його надходження за вказаний період склали 143,4 млн. гривень. Від землевласників та землекористувачів надійшло 32,9 млн. гривень податку на майно в частині плати за землю. Також  з початку року до місцевих бюджетів надійшло: єдиного податку – 19,9 млн. гривень та  акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 3,6 млн. гривень.

Зростання надходжень відбувається у зв’язку зі збільшенням свідомості серед суб’єктів господарювання про необхідність сплати податків, а також щоденної праці колективу Конотопського управління, направленої на забезпечення стабільності життя та добробуту місцевих громад, яке відбувається виключно за рахунок податкових надходжень», – зазначив Андрій Майданевич. 

 

Перейти до вмісту